Чесънът е любим зеленчук у нас. Благодарение на витамините С

...
Чесънът е любим зеленчук у нас. Благодарение на витамините С
Коментари Харесай

Българите гонят зли сили и вампири с този зеленчук

Чесънът е обичан зарзават у нас. Благодарение на витамините С и В6, калий, фосфор, мед, ензими и други скъпи субстанции в състава той усъвършенства кръвообращението, понижава равнището на холестерола в кръвта и укрепва имунитета. Той съдържа също по този начин витамините В1, В2, А, С, както и манган, селен, желязо, цинк, калций и магнезий. Известно е, че чесънът унищожава вирусите и бактериите на редица болести, борейки се сполучливо с инфекциите, които предизвикват. Така че е хубаво да ядем чесън, когато сме заболели, тъй като е естествен антибиотик. Ако страдате от високо кръвно, наложително включете чесън в дневното си меню.

Вкусът и миризмата на чесъна се дължат на огромен брой серни съединения. Алицинът се счита за главната причина за лютивината на суровия чесън.Но несъразмерната продължителна консумация на чесън може да аргументи съществени здравословни проблеми, а също по този начин и изпотяване. На добре познатото положение " мирис на чесън “ може да се противодейства с консумирането на пресен магданоз и сок от лимон.

Оказва се, че чесънът съставлява особена заплаха за хората с очни болести, при които може да се появи замъглено зрение. В Египет се е употребявал като лекарство при захапване от змия и като част от сместа за мумифициране на мъртвите. 

Българите поставят чесън на вратата си срещу уроки, както и за предотвратяване от зли сили и вампири. 

Счита се, че и люспите на зеленчука въздействат на човешкия организъм като антиоксидант. В люспите на чесъна се съдържат най-малко 6 антиоксиданта. Едни от най-важните от тях се борят със стареенето и подкрепят положителната работа на сърцето. Счита се, че маслото от чесън оказва помощ при лекуване на диабет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР