Чесън и малка греяна ракийка, но с малко сол в

...
Чесън и малка греяна ракийка, но с малко сол в
Коментари Харесай

Проф. Камен Плочев препоръчва срещу грипа греяна ракийка, но с малко сол

Чесън и дребна греяна ракийка, само че с малко сол в нея – тези одобрени национални лекове предложи шефът на Националната здравна каса сподели проф. Камен Плочев, който е експерт точно по инфекциозни заболявания. В студиото на Би Ти Ви той удостовери, че тези способи, типични за българина, в действителност работят.

Шефът на касата изясни, че грипът, който върлува сега, в действителност е тежък – подщам „ B “, за който у нас съвсем няма ваксинирани. Наистина има доста заболели и грипът протича тежко, сподели проф. Плочев. Той посъветва хората да се пазят, като заобикалят места с доста хора и носят маски, когато се постанова. Също даде съвет да се взима Тамифлу или Ремантадин по едно дневно.

Не 30, не 300, хиляди се съпротивляват против промени в опазването на здравето, и то проведено, сподели още проф. Плочев. По думите му точно те са повода към момента да нямаме електронно опазване на здравето, тъй като в случай че имаме, „ всичко се вижда ”. Системата на опазването на здравето ще се срине до една-две години. Тази система генерира точно тези резултати – продължителен недостиг, безапелационен е шефът на НЗОК. Вие си плащате за здраве, живеете в Ловеч, а болничното заведение е банкрутирала, сподели още той. Парите няма да стигнат, политическата конюнктура няма да разреши още веднъж да се преразгледа бюджета на НЗОК. Системата е зле конструирана. Парите за здраве са доста малко и второ – би трябвало да се реши законодателно по какъв начин да се употребяват тези пари ”, безапелационен е той.

За казуса с общинските лечебни заведения той съобщи: „ Има два разновидността. Единият е да оставим нещата на естествената финансова еволюция. Който не може да се оправи – банкрутира и излиза от пазара. Другият е да продължим по остарелия метод – заплащане, заплащане, заплащане, без лечебен резултат ”, сподели Плочев.

По думите му вторият вид по никакъв метод не дисциплинира шефовете на лечебните заведения.

„ Тук страната е извънредно време да осъзнае, че с тези 8% ние не можем да осигурим модерна медицина ”, добави Плочев.

Той е безапелационен, че в случай че в този момент беше министър председател, щеше да приготви стратегия за повдигане на здравната вноска. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР