Червена вода потече край входната артерия на Варна и изкара

...
Червена вода потече край входната артерия на Варна и изкара
Коментари Харесай

Червени реки потекоха на входа на Варна, местните се чудят какво се случва

Червена вода потече край входната артерия на Варна и изкара акъла на живущите в региона. Обилното количество оцветена течност изтичала от канал в региона на търговски център край входната артерия на Варна от София по бул. „ Владислав Варненчик “, прецизират очевидците в обществената мрежа. Според някои от тях, оцветената вода идва от компания за ароматизатори, която се намира в непосредствена непосредственост до канала и повода най-вероятно е някакъв оцветител, който се използва в производството. Други разгласиха фотоси във Facebook с мнения и апели за интервенция на контролните органи.



След множеството сигнали на варненци за „ алената река “, от РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция за Черноморски регион подхванали незабавна взаимна инспекция с представители на ВиК и общината, стан ясно от известие на екоинспекцията.

При осъществения оглед на дъждовната канализация и на индустриална база за парфюми и тоалетни артикули „ Балев корпорейшън “, в която се прави щемпел с багрила на водна основа е открито, че отпадъчните води на фабриката се извеждат, без да е ясно къде са заустени. Не са показани и документи, които да показват мястото на отклоняване на отпадъчните води.

Цялата публикация можете да прочетете на уеб страницата на в. " Монитор ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР