Черноморският регион става по-висок от всякога залог по отношение на

...
Черноморският регион става по-висок от всякога залог по отношение на
Коментари Харесай

Румънският премиер: Черноморският регион се превръща в залог

Черноморският район става по-висок от всеки път залог във връзка с геополитическата вероятност, сподели румънският министър-председател Николае Чука по време на шестото издание на Форума за сигурност на Черно море и Балканите в петък, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че свободата на напредване и мореплаване, свободата на търговия би трябвало да бъдат защитавани и при специфични условия.

„ Черноморският район в този момент се трансформира в
залог, по-висок от всеки път, освен в класическия боен смисъл за сигурността, само че най-много в необятна геополитическа вероятност. Това има последствия в голям брой области: сигурност, енергетика, сигурност на веригата за доставки, инфраструктура, взаимосвързаност, киберсигурност. В тези области изтъкването на този район в съюзнически или национални тактики на Европейски Съюз е целесъобразно и отразено по най-конкретния метод. Морската сигурност се концентрира върху свободата на придвижване и навигация и свободата на търговията, които би трябвало да пазиме и при особени условия като тези по време на война “, сподели министър-председателят.

Николае Чука приветства мощно подкрепената от Конгреса на Съединени американски щати самодейност за консолидиране на американска тактика в Черно море.

„ Стратегическото партньорство със Съединени американски щати дефинира дизайна на нова тактика, отдадена на Черно море. Струва си да приветстваме самодейността, мощно подкрепена от Конгреса на Съединени американски щати, за консолидиране на тактика на Съединени американски щати в Черно море. Увеличаването на стратегическите вложения на Съединени американски щати в поддръжка на устойчивостта и свободата на избор на партньорските страни е все по-видимо. Франция или Англия, както и други страни, са красноречиви образци ", добави той.

Форумът за сигурност на Черно море и Балканите се провежда от Центъра за нова тактика, с поддръжката на Отдела за обществена дипломация на НАТО и в партньорство с Министерството на защитата и Министерството на външните работи. Заседанията са в Университета по агрономически науки и ветеринарна медицина в Букурещ. Министър-председателят взе участие в първата сесия, отдадена на войната в Украйна и провокациите пред сигурността в района на Черно море и Балканите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР