Черноморец постигна втората си поредна победа в Националната Баскетболна Лига.

...
Черноморец постигна втората си поредна победа в Националната Баскетболна Лига.
Коментари Харесай

Акулите на Васил Евтимов записаха втора поредна победа

Черноморец реализира втората си поредна победа в Националната Баскетболна Лига. Играчите на легендата Васил Евтимов реализираха превъзходен триумф над отбора на Ямбол, откакто се постановиха с крайното в зала " Диана ".

Успехът е под №3 за " акулите " от началото на сезона, като бургаският отбор се намира на четвъртата позиция в класирането с актив от 3-3. Ямбол не съумя да продължи положителната си серия след изненадващата победа над Берое и позволи четвъртото си проваляне в последните пет мача - баланс от 2-4.

Баскетболистите на Черноморец бяха безмилостни в първата четвърт, отваряйки разлика от 16 точки в резултата при 6:22. Иван Лилов означи първите 9 пункта на Ямбол, само че по-късно съотборниците му също демонстрираха добра игра и понижиха изоставането на тима си на 8 точки след края на първата част - 17:25.

" Акулите " още веднъж се изплъзнаха на двуцифрен актив от съперника си след кошове на Уендъл Люис, Дианте Болдуин и Евгени Хаджирусев - 21:33. Гостите продължаваха да поддържат висок % в стрелбата си от полето - над 60%, и закономерно се прибраха в съблекалнята на почивката при актив от 12 точки след серия от 0:6 за края на частта - 36:48.

Преднината на Черноморец скочи до 21 точки след брилянтна игра на водещия изпълнител на отбора Дианте Болдуин - 38:59. И двата тима играеха на доста високо движение през частта, вкарвайки си общо 53 точки - 27:26. Ямбол въпреки всичко съумя да се върне в мача и съумя да понижи недостига си на 11 точки при 63:74.

Баскетболистите на Тони Дечев на два пъти се пробваха да се приближат до противника си, само че стимулираните бургазлии не разрешиха разпределяне в играта си и съумяха да обезвреждат всеки набезите на домакините - 84:89.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР