Черно море загуби с 1:2 от Лудогорец в първия редовен

...
Черно море загуби с 1:2 от Лудогорец в първия редовен
Коментари Харесай

Черно море отстъпи с 1:2 на Лудогорец

Черно море загуби с 1:2 от Лудогорец в първия постоянен кръг от родния футбол за новата година.

В 33-ата минута Каули Оливейра откри резултата за разградчани, а шест по-късно Спас Делев насочи удар от въздуха, а топката рикошира в тялото на Влатко Дробаров, след което влетя във вратата на варненци, написа " Гонг ". В последната минута на срещата Юлиус Каспаравичус понижи пасива на домакините, само че силите им стигнаха до толкоз. На „ Тича “ феновете станаха очевидци на стойностен мач, но разградчани демонстрираха изключителна успеваемост при гола и снеха упоритостите на тима, воден от Илиан Илиев да вземе нещо в този двубой.

Победата донесе нови три точки в актива на „ зелените “, които са на върха с 48 точки, седем пред втория ЦСКА (41), само че пък столичани са с мач пасив, който ще се изиграе в неделния следобяд против Славия. Черно море, от своя страна, остана четвърти и не съумя да стигне по точки третия Ботев Пловдив и варненци остават с 32.

Антон Узунов
48 фотоси
В третата минута от срещата се видя първото избавяне, а то беше на сметката на Дюлгеров. Каули Оливейра овладя пред наказателното поле на варненци и стреля с десния крайник, само че стражът на Черно море улови топката. Срещата край морето в България продължи в положително темпото, а и времето във Варна предразполагаше за прекрасен футбол. Черно море опитваше да нападна " орлите " отляво по своето нахлуване, като даже на няколко пъти Десподов бе заставен да се връща надълбоко в своята половина, с цел да подкрепя Икоко. В 16-ата Мануел Шоу шутира от разстояние, само че Дюлгеров още веднъж избави с лекост.

В 22-ата Десподов достави ужасно центриране към близката греда, а топката бе отиграна от Мануел Шоу с глава, само че топката профуча на сантиметри край левия непряк дирек на Дюлгеров, който не помръдна след мощния изстрел на халфа. В 33-ата гостите от Разград проведоха нахлуване посредством Каули, който видя Карничник вляво. Словенецът върна към Десподов, а капитанът на " орлите " прати топката право на главата на присъединилия се през средата Каули Оливейра, който с глава разпечата варненската врата - 1:0 за Лудогорец.

Черно море се засилва след позволения гол и още в първото си нахлуване след попадението можеше на два пъти да изравни резултата, само че Падт се намесваше добре. В 36-ата Цветомир Панов получи вдясно в наказателното поле на " орлите ", само че ударът на крайния защитник отиде навън. 

Шест преди края на първата част Виктор Попов от Черно море сгреши, а Десподов лиши топката. Бившият футболист на ЦСКА и Каляри даде вдясно за Спас Делев. Той, от своя страна, овладя и шутира с десния крайник, а топката се отклони съдбовно в тялото на Влатко Дробаров и влетя във вратата на домакините за повторно в срещата.

Три след подновяването на играта Кирил Десподов шутира дорбе от фаул, само че Дюлгеров разчете концепцията на капитана на Лудогорец и избави удара. Черно море стартира по-дейно да владее топката, до момента в който Лудогорец очакваше играта в своята половина, с цел да развива контранападения, с които да опита да порази за трети път " моряците ". В 58-ата минута се откри чудесна опция пред Пабло Гарсия, който овладя на 25 метра пред вратата на Лудогорец и шутира мощно с левия крайник, само че топката мина настрана от разградската врата. В последната минута от добавеното време варненци понижиха пасива си, откакто Златев центрира феноменално отдясно за другата запаса - Юлиус Каспаравичиус, който с глава насочи топката във вратата на " орлите " за 1:2.

В идващия кръг Лудогорец приема Славия на " Хювефарма Арена ", до момента в който Черно море ще пътува до София за аудиенция на новака в дивизията Локомотив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР