Черно море загуби с 1:2 гостуването си на Ботев (Враца)

...
Черно море загуби с 1:2 гостуването си на Ботев (Враца)
Коментари Харесай

Ботев свали Черно море на земята

Черно море загуби с 1:2 гостуването си на Ботев (Враца) в Монтана в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Поражението идва единствено четири дни след страхотната победа на варненци над Левски за Купата, само че поривът от този триумф не се видя през днешния ден в играта на отбора на Илиан Илиев.

Попаденията осъществиха Юлиян Ненов (60`) и Валери Божинов (64`) за домакините и Жоржиньо (71`) за гостите.

Първата по-опасна обстановка в срещата се откри пред Черно море в 13-ата минута. Атанас Зехиров изпревари бранител в зелено след центриране отляво, лиши топката и нахлу в наказателното поле, само че там Костадин Гаджалов бе по-бърз, първи игра с нея и съумя да я почисти. Секунди по-късно Ботев имаше опция да сложи напрегнат отбраната на “моряците ”. След несръчен опит за удар на Емил Стоев топката стигна до Валери Божинов, който се завъртя и опита да стреля, само че ударът му бе блокиран и топката излезе в ъглов.

В 26-ата минута варненци проведоха добра офанзива, почнала от капитана Георги Божилов, който пусна надясно към Радослав Василев. Центрирането към водача на “моряците ” от страна на национала обаче бе извънредно неопределено и не съумя да сложи напрегнат Красимир Костов. В 31-ата минута тимът от “Тича ” провежда най-хубавата си офанзива от началото на дуела. Юго Кононго се включи в предни позиции, направи хубаво двойно с Патрик Андраде и центрира в наказателното поле, само че Василев не съумя да откри топката по най-хубавия метод и да нанесе удар.

В даденото от основния арбитър Станислав Тодоров продължение врачани получиха правото да изпълнят фаул отдясно. Йордан Апостолов центрира, Макенджиев увисна, отбраната на варненци не се намеси добре и Мариян Иванов стреля мощно с глава, само че настрана от вратата. Така, след 45 минути игра, селекциите на Сашо Ангелов и Илиан Илиев се прибраха освен без маркиран гол, само че и без прецизен удар.

Малко откакто играта бе възобновена, домакините имаха искания за дузпа за игра с ръка на Стефан Станчев, които обаче не бяха почетени от основния арбитър. Десет минути по-късно Красимир Костов показва страховит инстикт след мощен удар на Атанас Зехиров от директен свободен. Точно след час игра врачани поведоха в резултата. Емил Стоев напредна по лявото крило и навлезе в наказателното поле, след което реши да не стреля, а да подава вдясно към Юлиян Ненов. Капитанът на Ботев стреля с левия крайник, Макенджиев не се намеси по най-убедителния метод и топката се оплете в мрежата му.

Четири минути откакто се оказа изоставащ в резултата, Черно море понесе втори удар. След офанзива по дясното крило голмайсторът Юлиян Ненов центрира остро във вратарското наказателно поле, където на втора греда Валери Божинов с глава осъществя третия си гол през сегашния сезон.
В 71-ата минута Черно море върна един гол посредством резервата Жоржиньо, който бе изведен зад отбраната на Ботев (Враца) и с лек, техничен удар с десния крайник преодоля Костов.

В идващите минути на терена се появи и получилия отмора от титулююрния състав Георги Илиев, само че варненци не съумяха да стигнат до нов гол и изгубиха.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР