Черният дроб е мощен орган в човешкото тяло. Той изпълнява

...
Черният дроб е мощен орган в човешкото тяло. Той изпълнява
Коментари Харесай

Храните и напитките, които са естествен защитник на черния дроб

Черният дроб е мощен орган в човешкото тяло. Той извършва разнообразни съществени функционалности, като се стартира от производството на протеин, холестерол и злобен сок до запазване на витамини, минерали и даже въглехидрати.

Също по този начин разгражда отрови като алкохол, медикаменти и естествени странични артикули от обмяната на веществата. Поддържането на черния дроб във форма е значимо за положителното здраве.

В тази публикация ще ви срещнем с 5-те най-хубави храни и питиета, които са натурален бранител на черния дроб.

Кафе

Кафето наподобява добра опция за поддържане на здравето на черния дроб, защото защищава от проблеми като затлъстяване.

Ежедневният банкет на кафе може да помогне за понижаване на риска от хронични чернодробни болести. То също може да отбрани черния дроб от увреждащи положения, като рак на черния дроб.

Кафето понижава и натрупването на мазнини в черния дроб. То покачва защитните антиоксиданти. Съединенията в кафето също оказват помощ на чернодробните ензими да отърват тялото от разнообразни канцерогенни субстанции.

Овес

 овес за отбрана на черния дроб

Консумирането на овес и овесена каша е елементарен метод да добавите фибри към диетата си. Фибрите са значими за храносмилането, а характерните фибри в овеса могат да бъдат доста потребни за черния дроб. Овесът и овесената каша са с високо наличие на съединения, наречени бета-глюкани.

Бета-глюканите подкрепят функционалността на имунната система и се борят против възпалението. Те могат да бъдат от огромна употребява в битката против диабета и затлъстяването.

Зелен чай

Зеленият чай може да помогне за понижаване на общото наличие на мазнини в черния дроб, да се бори против оксидативния стрес, както и да сведе до най-малко други признаци на неалкохолна мастна чернодробна болест.

Горски плодове

 горски плодове

Горските плодове като сините боровинки, малините и алените боровинки съдържат антиоксиданти, наречени полифеноли, които могат да спомогнат за запазване на черния дроб от увреждане.

Редовното консумирне на горски плодове също може да помогне за стимулиране на имунната система.

Грозде

Гроздето, гроздовият сок и гроздовите семки са богати на антиоксиданти, които могат да оказват помощ на черния дроб, като понижат възпалението и предотвратят неговото увреждане.

Консумирането на грозде е елементарен метод да добавите тези съединения към диетата си. Хранителните добавки с дестилат от гроздови семки също могат да обезпечат тези антиоксиданти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР