Черната кутия на падналия в морето български изтребител МиГ-29 ще

...
Черната кутия на падналия в морето български изтребител МиГ-29 ще
Коментари Харесай

Черната кутия на падналия МиГ-29 отива за анализ в Курск

Черната кутия на падналия в морето български изтребител МиГ-29 ще бъде изпратена за разбор в профилирана лаборатория в съветския град Курск. В момента се чака членовете на групата от българска страна да получат визи, удостовери министърът на външните работи Георги Панайотов.

Документите към този момент са подадени, в случай че визитите бъдат издадени през днешния ден, какъвто ангажимент има от съветската страна, кутията ще отпътува в понеделник, стана ясно от думите на военния министър.

Георги Панайотов заяви още, че се чака съветската страна да даде единодушие един от членовете на българската група да участват и следят процеса на снемане и дешифриране на данните от черната кутия.

„ Надяваме се, че ще го дадат “, разяснява той и добави: „ След като стартират да смъкват данните за една седмица те ще ги дешифрират и ще ни ги дават “.

Министърът на защитата участваше в днешното съвещание на Народното събрание, където отговори на упреците на ГЕРБ, че служебния кабинет води „ договаряния на мрачно “ за втората партида от американските самолети Ф-16.

„ Тиражираха се откровени лъжа. Правителството не може да купи Ф-16. Ние нямаме право да го създадем, нямаме пари да го създадем. Това държавно управление законосъобразно, не можем да нарушаваме закона. Последната дума за това по кое време ще се закупи втората партида Ф-16, на каква цена, при какви условия, при какви периоди е на Народното събрание “, разясни министър Панайотов.

Той напомни, че има решение на Народното събрание за закупуване на общо 16 американски изтребителя. Първите 8 са платени предплатено, а втората партида ще бъде закупена без да се предплаща.

Тъй като се чака Българската войска да се включи в удържането на възможна мигрантска вълна, министърът на защитата разясни, че към този момент има създаден проект за дейности при засилен напън както на границата с Гърция, по този начин и на тази с Турция.

„ Това са два разнообразни проекта. В началото на август им беше изработен обзор. Те работят, имаме опция да разположим 1050 военнослужещи и 145 единици техника “, изясни той и добави, че за това ще е нужен спомагателен финансов запас в размер на към 4,2 млн. лева на месец.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР