Черна гора възнамерява да наложи забрана за публични събирания по

...
Черна гора възнамерява да наложи забрана за публични събирания по
Коментари Харесай

Великден в Подгорица, Белград и Скопие - без вярващи в църквите

Черна гора има намерение да наложи възбрана за обществени събирания по време на Великденските празници. Така службите за Възкресение Христово ще се отслужват без наличие на вярващи, а полицията ще глоби всяка опасност за здравето на хората.
Главата на Сръбската православна черква в Черна гора митрополит Амфилохие бе арестуван за малко в неделя дружно с няколко православни свещеници за нарушение на възбраната за обществени събирания. Сръбската православна черква е най-голямата религиозна група в Черна гора и е считана за проводник на сръбското въздействие в страната, написа 24 часа. Дори и сръбското държавно управление, обаче, отхвърли през днешния ден настояването на църквата да се позволи спиране на 60-часовия полицейски час през уикенда, с цел да се разреши на вярващите да участват на богослужението в неделя, когато православната черква чества Великден.
И Северна Македония наложи полицейски час през уикенда и категорично забрани хората да се събират на религиозни служби. Полицейският час в Северна Македония даже е по-дълъг, в сравнение с в Сърбия – стартира в четвъртък следобяд и продължава до вторник сутринта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР