Черна двурога шапка със синя, бяла и червена кокарда, носена

...
Черна двурога шапка със синя, бяла и червена кокарда, носена
Коментари Харесай

Шапка на Наполеон от битката при Ватерло предлагат на търг във Франция

Черна двурога шапка със синя, бяла и алена кокарда, носена от император Наполеон Бонапарт, ще бъде препоръчана на търг във Франция през ноември, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на аукционна къща " Озена " (Osenat). 
Прочетете още
Наполеон (1769-1821) носи емблематичната шапка " към средата на империята ", съгласно белгийския създател Ив Моерман, който разказва шапките на императора през 2007 година За към петнадесет години Наполеон би трябвало да е носил към 120, което значи, че някои от тях могат понякога да се появяват на търг.

Рекордът от 1,884 милиона евро е за шапка, продадена от същата аукционна къща през 2014 година Придобита от южнокорейски предприемач, тя е била в доста положително положение и е идвала от сбирката на княжеското семейство на Монако, написа Българска телеграфна агенция. 

През 2018 година шапка, за която се счита, че Наполеон е носил по време на борбата при Ватерло, е продадена за 350 000 евро.

Този път препоръчаната за обмен шапка е от сбирката на предприемача Жан Луи Ноазие.

      Търгът ще бъде проведен на 19 ноември във Фонтенбло. От аукционната къща не показват каква е предварителната оценка на шапката.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР