Черен рекорд в Гърция с над 3500 заразени за ден.

...
Черен рекорд в Гърция с над 3500 заразени за ден.
Коментари Харесай

Нов рекорд на заразените в Гърция, евакуират туристи

Черен връх в Гърция с над 3500 инфектирани за ден. Това е най-голямата цифра за последните 3 месеца и близо 2 пъти по-голяма от регистрираните случаи в понеделник. Най-много са инфектираните в района към Атина, който е и най-населен, само че голям брой случаи има и по островите Крит, Миконос, Санторини, Парос и Родос, които са известни ваканционни дестинации, оповестяват гръцките медии.

Туристите напущат Миконос, където до понеделник са въведени изключителни ограничения. Други въобще отхвърлят да тръгнат на плануваната отмора и всеобщо анулират резервациите си.

Посетителите чакат на опашки по няколко часа, с цел да се тестват и да изоставен острова. " Парите и времето ми отидоха напразно. Взех си отпуска, а се оказа, че няма смисъл. Довиждане, Миконос ", споделя Дина, туристка от Саудитска Арабия, представена от Българска национална телевизия. " Днес е рожденият ми ден и имах проекти за ужасно празненство. Сега просто би трябвало да се прибера в хотела ", споделя Алдън Гат, екскурзиант от Съединени американски щати.
 Гръцката черква убеждава вярващите да се имунизират Гръцката черква убеждава вярващите да се имунизират
Синодът на Гръцката православна черква е написал циркулярно писмо с 12 въпроса и отговора по тематиката за COVID-19 имунизацията, което тря...

Отливът на туристи от най-популярния гръцки остров и то в разгара на сезона е тежък удар за туристическия отрасъл. " Съсипват стопанската система на острова в един така и така сложен миг за нас. Вече имаме доста анулирани резервации, туристи, които са тук, просто си потеглят. Това е същинска злополука ", неудовлетворен е Ираклис Цисмопулос, от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.

Собствениците на заведения на остров Миконос насочиха яростно послание към държавното управление, че трансферира виновността за разпространяването на вируса върху туристите и нощните заведения. От опозицията също подлагат на критика премиера за липса на тактика и занижен надзор от страна на управляващите. До 26 юли са в действие вечерен час и възбрана за музика, а нарушителите са застрашени от големи санкции от 50 000 евро до 200 000 евро, предава БНР.

Полицията пусна дронове над Миконос, с цел да следи за скупчвания на хора. Въпреки това в частни вили и на яхти всяка вечер не престават да се събират младежи. Под прицел на здравното министерство са и други острови с висок брой на инфектирани с Covid-19. 

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР