Челси се наложи с 2:0 при домакинството на Фулъм от

...
Челси се наложи с 2:0 при домакинството на Фулъм от
Коментари Харесай

Челси с важни 3 точки в битката за топ 4

Челси се наложи с 2:0 при семейството на Фулъм от 34-ия кръг на Висшата лига, на „ Стамфорд Бридж “. И двата гола за „ сините “ осъществя Кай Хаверц. Фулъм сътвори първата заплаха в мача в 5-ата минута пред вратата на Челси. Антъни Робинсън пребори Кай Хаверц и му лиши топката, след което насочи доста прекрасен удар от разстояние, само че Едуар Менди плонжира и мазета.

Челси поведе с 1:0 в 10-ата минута. Мейсън Маунт пусна отличен извеждащ пас към Кай Хаверц, който излезе самичък против Алфонс Ареола и не пропусна да вкара.

Кай Хаверц вкара нов гол в 18-ата минута, само че попадението не бе зачетено поради засада. Фулъм направи доста сериозен пропуск в 22-ата минута, когато можеше да изравни резултата. Боби Рийд бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Челси и стреля, само че Едуар Менди плонжира и мазета в корнер.

Челси направи очевиден пропуск в 39-ата минута. Мейсън Маунт комбинира с Тимо Вернер, който напредна в наказателното поле на Фулъм и пусна доста добър пас към Хаким Зиеш, който стреля, само че Алфонс Ареола направи ужасно избавяне.

Челси направи нов доста сериозен пропуск в 40-ата минута, когато Тимо Вернер стреля, само че Ареола избави.

Фулъм можеше да изравни резултата в добавеното време на първата част, когато Ола Ейна стреля от границата на наказателното поле на Челси, след което се получи рикошет в крайници на Тиаго Силва, който беше на път да излъже Едуар Менди, само че сенегалският вратар съумя да се намеси и да избави.

Челси поведе с 2:0 в 49-ата минута, когато Тимо Вернер пусна съвършен извеждащ пас към Кай Хаверц, който още веднъж не пропусна да вкара топката във вратата на Алфонс Ареола.

С тази победа Челси е четвърти с 61 точки, а Фулъм е осемнадесети с 27 точки. Воденият от Скот Паркър тим съвсем несъмнено ще изпадне в Чемпиъншип.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР