Челси победи с 2:0 и се класира за четвъртфиналите на

...
Челси победи с 2:0 и се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Челси се справи с Борусия, Бенфика разби Брюж

Челси победи с 2:0 и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Първият мач в Германия приключи 1:0 в интерес на жълто-черните. Борусия пристигна в Лондон след 10 следващи победи във всички шампионати, само че рядко създаваше проблеми на сините.

Победата е втора подред за отбора на Греъм Потър. И първи случай от 16 мача насам, в който Челси вкара повече от гол в един дуел.

Рахийм Стърлинг се разписа за 1:0 в края на първата част, като преди него Кай Хаверц беше блъснал греда. Самият Хаверц повиши на 2:0 от дузпа при започване на втората част., защото в първия случай Зюле беше влезнал в наказателното поле преди осъществяването. Иначе тогава Хаверц удари гредата. Самата дузпа пък беше отсъдена след интервенция на ВАР поради игра с ръка на Волф.

Два гола на Челси пък бяха анулирани поради засади на Стърлинг.

В другия мач довечера Бенфика наказа Брюж с 5:1 и с общ резултат 7:1 продължава напред. Португалците нямаха никакви проблеми, въпреки че трябваше да чакат до 38-ата минута за първия гол. Той беше дело на Рафа Силва след асистенция на Гонсало Рамош. После самият Рамош повиши на 2:0 в добавеното време на първата част.

Отново той повиши на 3:0 десетина минути след почивката. Жоао Марио и Нерес Кампос направиха 5:0 преди Мейер да вкара за 5:1 със застрашителен шут.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР