Челси бе глобен от УЕФА с 10 млн евро заради

...
Челси бе глобен от УЕФА с 10 млн евро заради
Коментари Харесай

Челси с официално изявление след наказанието от УЕФА

Челси бе санкциониран от УЕФА с 10 млн евро поради финансовите неуредици, зародили в интервала сред 2012 и 2019 година, когато клубът се управляваше от съветския олигарх Роман Абрамович. Сега тази глоба ще би трябвало да бъде платена от новото управление на “сините ”, което преди да премине към превода на въпросната сума, излезе с публична позиция на уеб страницата си във връзка случая.
" Групата притежатели на ФК Челси приключи закупуването на клуба на 30 май 2022 година По време на изчерпателен развой на инспекция преди привършване на покупката групата притежатели разбра за евентуално непълни финансови доклади по отношение на исторически транзакции по време на предходната благосъстоятелност на клуба. Веднага след приключването на покупката Челси самичък рапортува тези въпроси на УЕФА.
Челси оказа цялостно подпомагане на УЕФА при следствието на тези въпроси и след разбор от органа за финансов надзор на УЕФА, клубът подписа съглашение с УЕФА. Съгласно това съглашение клубът би трябвало да заплати финансова вноска от 10 милиона евро на УЕФА като закрепено заплащане.

В сходство с главните правила на групата притежатели на клуба за цялостно сходство и бистрота с нейните регулатори, ние сме признателни, че този случай завърши посредством самодейно откриване на информация на УЕФА и съглашение, което изцяло позволява докладваните въпроси.

Искаме да благодарим публично на УЕФА за разглеждането на този въпрос. Челси цени доста връзката си с УЕФА и чака с неспокойствие да надгради тази връзка през идните години ", обявиха от клуба.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР