Чек от 50 000 лева получи победителят в тазгодишната лотария

...
Чек от 50 000 лева получи победителят в тазгодишната лотария
Коментари Харесай

НАП връчи чек за 50 000 лева на млада жена

Чек от 50 000 лв. получи спечелилият в тазгодишната лотария на Национална агенция за приходите с касови бонове. Росен Бъчваров, шеф на дирекция " Комуникации и протокол " в организацията, връчи чек на 39-годишната Наделина Колева в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Стара Загора.

Победителката взе участие за повторно в
лотарията, през тази година - с 6043 касови бона. Печелившият касов бон е от 0,55 лева, получила го е от кафене в Казанлък.

Наделина Колева е омъжена и има 16-годишна щерка. Завършила е магистратура по банков мениджмънт във Варна, работи в частна компания като дистрибутор. " Това е първата облага в живота ми и желая със фамилията ми да я влагаме в нещо свястно ", сподели победителката.

За присъединяване в
лотарията тази година бяха регистрирани повече от 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лв., като над 2 милиона от тях са сканирани посредством мобилното приложение на Национална агенция за приходите и нововъведения QR код на бележките.

Лотарията на Национална агенция за приходите, която се организира за трета поредна година, е събрала над 1 милиарда касови бона. Само през тази година в конкуренцията са взели участие жители с 22 млн. касови бона на обща стойност над 4 милиарда лв., уточни Росен Бъчваров. По думите му касовите бонове не са единствено данъчни документи, само че носят и потребителски права.

Какви изгоди обезпечава мобилното приложение

И след края на
лотарията, мобилното приложение на Национална агенция за приходите ще продължи да е от помощ на потребителите и посредством него те ще наблюдават същински ли са касовите бележки, които търговците им издават, оповестиха от организацията. Над 150 000 души всекидневно работят като данъчни инспектори, проверявайки касовите си бонове. Повечето касови апарати към този момент печатат бележките с кодове, а до края на януари 2020 година те ще станат наложителен атрибут за всеки касов бон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР