Чехия се бори срещу заразата от коронавируса, която в тази

...
Чехия се бори срещу заразата от коронавируса, която в тази
Коментари Харесай

Дезинформацията предизвиква у чехите подозрения към ваксинирането

Чехия се бори против болестта от ковид, която в тази страна обгръща най-вече хора в света като дял от общото население, само че проливен дъжд от дезинформация и нескопосаната реакция на държавното управление спъват напъните за имунизация.

От псевдонаучни видеоклипове с пояснения по какъв начин имунизациите могат " да трансформират вашата ДНК " до ужасяващи истории за мор измежду хората от третата възраст, които умряли след имунизация, лъжливите информации заливат чешките обществени медии, месинджъри и електронни пощи.

" Чешките читатели са 25 пъти по-изложени на неистини за имунизацията на Pfizer от тези в Съединени американски щати ", сподели Франтишек Врабел, създател и общоприет шеф на Семантик вижънс, която се занимава с разкриване на дезинформация въз основа на употребявани онлайн езикови модели.

Фирмата му, измежду чиито клиенти е Държавният департамент на Съединени американски щати, следи към 5000 източници на дезинформация единствено в Чехия и над един милион по света.

" Чешките елфи ", мрежа от няколкостотин доброволци, също търсят следите, които оставят най-големите разпространители на подправени информации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР