Чехите се наложиха категорично над Нидерландия 36:29, а австрийците над

...
Чехите се наложиха категорично над Нидерландия 36:29, а австрийците над
Коментари Харесай

Чехия и Австрия са финалистите на Европейския шампионат във Варна

Чехите се постановиха изрично над Нидерландия 36:29, а австрийците над Финландия с 34:28.

За състезател на мача от чехите бе определен Матей Харван, който означи 5 гола. Лукаш Морковски и Павел Байер осъществиха по 8. За №1 в Нидерландия беше избран вратарят Еван де Ланге. Брент Рилксен осъществя 6 гола.

„ Щастлив съм. Моят тим игра доста добре. Първата част беше тежка, само че ние се опитвахме да поддържаме преднина във всеки миг. Щастливи сме от резултата, тъй като играхме против доста добър тим. Искаме да спечелим и финала. Нямахме никакви проблеми с организацията, всичко беше наред. Варна е супер “, сподели треньорът на Чехия Павел Пауза.

Вратарят на Австрия Ян Кроис бе избран за №1 при успеха над Финландия, а Фредерик вон Трой, осъществил 8 попадения стана най-хубав състезател от фините.

„ През първите 20 минути играхме доста добре в отбрана. После започнахме да играем малко по-слабо, не знам за какво. Може би момчетата взеха решение, че е задоволително да водиш с 10 гола. Но това е полуфинал и би трябвало да си фокусиран от самото начало. Финалът ще бъде в действителност тежък, тъй като чехите са доста мощни, играят доста прелестен волейбол, постоянни са в отбрана. Много съм благополучен, че сме с тях на край и чакам добър мач “, сподели треньорът на Австрия Михаел Драка.

Финалът е в 18 часа през днешния ден. Мачът за третото място е в 15.30 часа. Преди това България излиза против Грузия в 10.30 часа в среща за установяване на 7-ата позиция, а в 13.00 Словакия и Латвия ще решат кой приключва на 5-о място.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи се предават непосредствено в ефира на B1B.BOX.

Снимки: Sportsphotographers
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР