Чеченските специални сили са окупирали голяма военна база в Украйна,

...
Чеченските специални сили са окупирали голяма военна база в Украйна,
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров обяви награда за главите на украинските националисти

Чеченските специфични сили са окупирали огромна военна база в Украйна, победен е батальон от националисти, а над 2 500 бандеровци са избягали. С това се е похвалил чеченският президент Рамзан Кадиров в профила си в Telegram.

Агенция Новости популяризира и информация за оповестена от него премия от 500 000 $ за главите на командирите на украинските националисти. В оповестената премия не се показват имена.

" Чеченските специфични сили под управлението на командира Хусеин Межидов не престават да надграждат триумфите си в настъплението против бандеровците. При първата поява на нашите бойци нацистите нападат с цели полкове, в случай че имат време, несъмнено. Хюсеин споделя, че цялостен батальон националисти е бил разрушен и над 2500 от тях са избягали без никаква опозиция. Нашите бойци превзеха най-голямата военна база в Украйна ", отбелязва Рамзан Кадиров.

Той дава и доклад какво е намерено в складовете на военната база - голямо количество оръжия, муниции и боеприпаси и модерна бронирана техника - по-специално седем танка, 12 бронетранспортьора и артилерийски установки.

В първите дни на нахлуването на съветски войски в Украйна с изявленията си Рамзан Кадиров не признаваше за готовност на чеченски бойци, а едвам на 1 март разгласи, че двама чеченци са починали в Украйна.

От самия ход на военните дейности в Украйна се вижда, че сме във война с националистически и неонацистки обединения, а измежду тях има и задгранични наемници – в това число от Близкия Изток. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„ Аз се гордея, че съм част от този свят, част от могъщия, мощен, многонационален народ на Русия. В същото време в никакъв случай няма да се откажа от убеждението си, че руснаците и украинците са един народ – макар че част от хората в Украйна са били сплашени от доста заблудената нацистка националистическа агитация. Някои от тях, несъмнено, умишлено са последвали пътя на бандеровците “, означи Путин.

Той упрекна украинските сили, че употребяват свои и непознати жители като жив щит, а в жилищните здания междинните етажи се населяват, до момента в който в ниските е складирана бойна техника, а от високите стрелят картечници и снайпери.

„ Повтарям, нашите бойци и офицери се стремят да предотвратят жертви – и, за жалост, те самите търпят жертви “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР