Чаят се пие почти във всеки дом, защото е втората

...
Чаят се пие почти във всеки дом, защото е втората
Коментари Харесай

За какво още можем да използваме чая в домакинството

Чаят се пие съвсем във всеки дом, тъй като е втората по известност напитка в света. Много обичаи, изключително азиатските, третират процеса на пиянство на чай като неповторим обред. Въпреки това, не всеки знае за другите способи по които бихти могли да употребявате обичаната си напитка в семейството.

Рецепта за красива кожа и коса
Най-ценните домашен секрети за разчистване, които ще улеснят живота ви
1. Хляб при счупени стъкла Ако счупим някоя стъклена чаша, почистването на стъклата е сложна задача, а дребните късчета елементарно могат да...
Прочети повече
Известно е, че екстрактът от чай е в основата на доста козметика: като се стартира от кремове и се стигне до сапун и шампоани. Има и разнообразни способи за потребление на инфузията вкъщи. Например, положително решение за възстановяване на положението на кожата е да замразите чая и да поставите кубчета лед върху лицето си заран. В този случай си коства да добавите инфузия от мента, магданоз или други билки към зеления чай. Когато употребявате такива лекувания обаче, не забравяйте да не държите лед върху лицето си прекомерно дълго, с цел да избегнете инфектиране на синусите. Друга концепция за потребление на пакетчета чай или наслойка от кафе е да ги оставите върху кожата към очите за 10-15 минути. Струва си да добавите лайка към чая, което единствено ще ускори резултата след дълга работа пред компютъра или четене. Този способ ще помогне в битката с " торбичките " под очите и ще понижи бръчките.

Препоръчително е 4-5 пъти седмично да се втрива отвара от зелен чай в скалпа, което оказва помощ за подсилване на косата и предотвратява косопада. Инфузията може да се добави и към маски за лице или изплаквания. Когато боядисвате коса с къна, можете да добавяте малко черен чай към нея - оказва помощ за приемане на по-естествен цвят.

Или може би чай с чесън?

Често от чая се вършат естествени багрила, необятно употребявани в кулинарията. Основата " чай " се употребява за приемане на жълти, зелени и кафяви добавки и те се употребяват главно за подготвяне на сладкиши. Чаят се прибавя и към доста ястия. В Азия чаят се употребява като суха фалшификация за месо, зеленчуци и ориз. В Китай сухите билки херабат се смесват с чесън, което придава необикновен, лют усет. За идния Великден можете да боядисате яйца с чаена отвара. За да получите присъщ цвят, с изключение на чая, прибавете към водата няколко супени лъжици оцет.
Лакочистителят може да бъде правилен асистент в семейството
Всеки знае по какъв начин да употребява лакочистител - той отстранява остарелия маникюр от ноктите. Но мнозина даже не осъзнават, че тази течност може да...
Прочети повече
Начин за справяне с молци и неразбория

Не всеки е чувал за нетрадиционната приложимост на чай в семейството, макар че от време на време обичаната ви напитка може да бъде в действителност потребна при решаването на ежедневни проблеми. Например, чаят е доста добър в неутрализирането на миризми. Чантата с ароматни билки може да се остави в стаята или в колата. Чаят работи и против молци. Оставяйки пакетчета чай в килера, ние ще понижим риска от увреждане на облеклата си от тези вредители. Освен това чаят е прелестен органически източник на микроелементи за растенията. Не можем да прекаляваме, като постоянно слагаме доста наслойка от кафе в саксията, само че несъмнено си коства да я добавите към земята, преди да засадите семената. Тогава цветята ще порастват по-бързо.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР