Частно унгарско радио е на път да загуби лиценза си

...
Частно унгарско радио е на път да загуби лиценза си
Коментари Харесай

Независимо радио в Унгария е на път да загуби лиценза си

Частно унгарско радио е на път да загуби лиценза си поради неколкократно " нарушение на разпоредбите ", заяви през днешния ден националният регулаторен орган, представен от Франс прес.

" Лицензът за лъчение на " Клуб радио ", със период на деяние 7 години, изтича идния февруари и по-скоро за него ще бъде оповестена конкурсна процедура, в сравнение с да бъде удължен ", написа в официалното съобщение на Съвета за медиите.

Унгарският регулаторен орган не посочи характера на откритите нарушавания, само че означи, че " макар нарушаванията ", радиото " ще може да кандидатства за нов " лиценз, с цел да излъчва на същата периодичност, която " се хваща " най-много в столицата Будапеща.

Създаден през 2011 година, след връщането на власт на премиера Виктор Орбан, Съветът за медиите е доминиран от представители на ръководещата националистическа партия ФИДЕС.

Две самостоятелни организации - Организацията на сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) и " Фрийдъм фаус " - настояват, че основаването на регулаторния орган е засилило държавния надзор върху медиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР