Частният сектор във Венецуела е загубил около 400 милиона долара

...
Частният сектор във Венецуела е загубил около 400 милиона долара
Коментари Харесай

Бизнесът във Венецуела е изгубил 400 милиона долара заради спирането на тока

Частният бранш във Венецуела е изгубил към 400 милиона $ поради огромното прекъсване на електричеството в южноамериканската страна. Такава оценка направи през днешния ден водачът на опозицията Хуан Гуайдо, представен от ТАСС. Ще има съществени последствия и за петролната индустрия, написа в "Туитър " журналистът Габриел Бастидас, цитирайки Гуайдо.

В четвъртък вечерта Каракас и множеството щати във Венецуела останаха без електроснабдяване. По данни на локалните медии става дума за 20-22 щата от общо 23. На процедура ток е нямало на цялата територия на страната. По думите на поданици на венецуелската столица това е най-дългото прекъсване на тока, което помнят.

Властите настояват, че повредата е породена от бойкот в най-голямата електроцентрала в страната - в Гури, Южна Венецуела. В петък вечерта обстановката с електроснабдяването стартира да се усъвършенства, само че в събота още веднъж се утежни.

Жителите на Каракас все по-често се разплащат в магазините в долари поради неналичието на ток, осведоми кореспондентът на ТАСС.

Обикновено множеството разплащания във Венецуела са картови. Наличните боливари у хората не са доста, защото опцията да се изтеглят е лимитирана. След прекъсването на тока снабдяването с тях стана съвсем невероятно.

В Каракас обаче има задоволително долари, в това число и поради това, че доста хора работят в сивата стопанска система. Разплащането в задгранична валута публично е неразрешено и преди бе мъчно да се реализира, защото множеството търговци се опасяват от наказания. Сега известията, че магазинът приема долари и евро висят намерено на вратите.

Общо взето цените се пресмятат по курс 3200 боливара за $. Цените са много високи - пакет цигари коства три $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР