Частната военна армия на Евгений Пригожин тръгна на поход за

...
Частната военна армия на Евгений Пригожин тръгна на поход за
Коментари Харесай

Ген. Армагедон - ВИП член на “Вагнер”? frognews.bg

Частната военна войска на Евгений Пригожин потегли на " поход за правдивост " към Москва, само че се отхвърли от протеста си на към 100 км от Москва. В момента се счита, че Пригожин се намира в Беларус, а разнообразни медии оповестяват, че Суровикин е в неопределеност. Предполага се, че той е арестуван, само че публична информация от Кремъл няма. Появиха се спекулации, че Суровикин е бил вътрешен човек на " Вагнер " в Министерството на защитата и е бил наясно с подготвяния от Пригожин протест. 

Документите, получени от съветския Център " Досие ", демонстрират, че Суровикин има ЕГН при " Вагнер ". Суровикин е включен в листата дружно с минимум 30 други високопоставени съветски военни и чиновници от разузнаването, които съгласно Центъра за досиета също са ВИП членове на " Вагнер ". 

Частната войска към момента не е коментирала тези изказвания. Не е ясно какво включва ВИП участие във " Вагнер ", в това число дали има финансова изгода. Известно е, че Суровикин има връзки с наемническата група, само че документите повдигат въпроси по отношение на близостта на висши членове на съветската войска " Вагнер ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР