Частица от съхранения от миналата година Благодатен огън донесе лично

...
Частица от съхранения от миналата година Благодатен огън донесе лично
Коментари Харесай

Киприан донесе Благодатния огън в Стара Загора от родния си Казанлък

Частица от съхранения от предходната година Благодатен огън донесе персонално от родния си град Казанлък Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан в Стара Загора, оповестяват от митрополията. 
Цяла година Благодатният огън се е пазил в Казанлъшкия манастир „ Въведение Богородично “. В храма владиката бе придружаван от свещеноиконом Димитър Димов и архимандрит Димитрий Димитров. След превозването на огъня регионалния град той ще остане в параклиса „ Св. деятел Карп “. За раздаването му на свещенослужителите от храмовете в Стара Загора е основана е организация. 
Благодатният огън още веднъж слезе на земята (ВИДЕО)
Началото на Великденското (Пасхално) Богослужение в двора на Катедралния храм „ Св. Николай Мирликийски “ е в 23:30 часа. Точно в среднощ владиката ще поздрави миряните с Христовото Възкресение, след което ще бъде отслужена Божествена света литургия.
Припомняме, че след решение на Светия синод духовници от Българската православна черква не пътуваха до Йерусалим, с цел да пренесат в българските храмове от Благодатния огън, който слезе по-рано през днешния ден. Спестените от самолетния полет средства ще бъдат дарени за битката с ковид.
Ето къде ще раздават плодородния огън в Стара Загора
За следващ път от Старозагорската митрополия приканват жителите да останат по домовете си и да вземат участие в службата посредством директното й лъчение в формалната страница на митрополията в обществената мрежа Фейсбук. Тези, които са в храмовете да поддържат персонална хигиена, да употребяват защитни маски, да съблюдават регламентираното разстояние и да извършват напътствията на органите на реда за пропускателния режим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР