Частичните избори в Плевенско завършиха със седем ареста по сигнали

...
Частичните избори в Плевенско завършиха със седем ареста по сигнали
Коментари Харесай

Напрежение в Буковлък: Местните избори завършиха с ареста на 7 души

Частичните избори в Плевенско приключиха със седем ареста по сигнали за пазаруване на гласове. След напрежението в Буковлък, определен още на първи тур с близо 70% от гласовете, е Георги Божинов от Движение за права и свободи.

Снимка: btvnovinite.bg

Опонентите му бяха един някогашен и един сегашен служител на реда.

„ Полицията е оповестила война, на какво съображение, цялото село е барикадирано “, недоволстват локални хора.

В разгара на вота Георги Божинов и 200 негови симпатизанти протестирали пред Първо районно ръководство в Плевен. Твърдят, че полицията се е показала като страна във вота.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Тези хора може да се привикват, само че не в деня на изборите. Да, има си рутинни инспекции, само че не по този метод, и то солидно “, счита Божинов.

„ Имах възприятието, че сме военно състояние – влизане по къщите, задължаване, по този начин ще правиш, по този начин ще гласуваш. Хората да не излязат да гласоподават, това се пробваха от Министерство на вътрешните работи да създадат. Затова приканвам министър Бойко Рашков, това не е методът да спрете хората да упражнят вота си, разберете го “, споделя Методи Петков.

Снимка: btvnovinite.bg

От полицията оповестяват, че инспекциите били по сигнали за нарушение на политическите права на жителите и няма превишаване на пълномощия. Към момента няма формирани досъдебни производства.

„ Политически спекулации, присъщи за всеки един избор у нас “, по този начин министър Бойко Рашков разяснява пред bTV отправените обвинявания за напън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР