Части от граничния регион на Белгород бяха атакувани в понеделник

...
Части от граничния регион на Белгород бяха атакувани в понеделник
Коментари Харесай

Вашингтон се дистанцира от диверсантите в Белгород frognews.bg

Части от граничния район на Белгород бяха атакувани в понеделник в една от най-големите трансгранични офанзиви, случили се от началото на съветската инвазия в Украйна предходната година. След нападението села в Белгород бяха евакуирани. Русия споделя, че 70 нападатели са били убити и упорства, че бойците са украинци.

По-късно Русия разгласява фотоси на изоставени или развалени западни военни транспортни средства, в това число създадени в Съединени американски щати Humvee. Съединени американски щати от своя страна отхвърлиха да са " насърчавали или разрешавали удари вътре в Русия ". Говорител на Държавния департамент разяснява и информацията за американските оръжия, които са били употребявани, само че изрази песимизъм по отношение на достоверността й. 

Киев също отхвърля да стои зад дейностите на диверсантите. Междувременно две съветски паравоенни групировки, които се опълчват на съветския президент Владимир Путин, настояват, че стоят зад нахлуването.

Нападението накара Москва да започва интервенция за битка с тероризма. Тя даде на управляващите специфични пълномощия да лимитират връзките и придвижването на хора. Мерките бяха анулирани едвам на идващия следобяд и даже тогава една от паравоенните групировки твърдеше, че към момента управлява " малко парче " земя. 

Губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков сподели, че един граждански е умрял по време на насилието и че няколко други са били ранени.

Всякакви офанзиви на съветска земя изнервят водачите на на НАТО. Това значи, че развиването може да се окаже не благословия, а проклинание за Киев. Оръжията с огромен обхват, които тези страни са дали на Киев - макар че не са употребявани в тази офанзива - към момента идват с ангажимента, че не би трябвало да се употребяват за поразяване на цели в Русия.

Въпреки че Украйна публично отхвърля да е забъркана, мъчно е да се повярва, че тази офанзива е почнала без помощта на украинското военно разузнаване, пишат от BBC.

Освен това протичащото се влиза и в разказа на Кремъл, съгласно който суверенната сигурност на Русия е атакувана от злонамерени сили, подкрепяни от Запада. Това е роман, който евентуално ще бъде подхранван от известия, че някои от участвалите са свързани с крайнодесния екстремизъм, затвърждавайки тезата на Москва, че се пробва да отърве Украйна от неонацистите. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР