Частен съдебен изпълнител е пуснал за продажба поточна линия за

...
Частен съдебен изпълнител е пуснал за продажба поточна линия за
Коментари Харесай

Още една огромна фирма в Пловдивския регион фалира, продават поточната ѝ линия за 3 млн.

Частен правосъден реализатор е пуснал за продажба поточна линия за произвеждане на валцови стоманени топки на една от огромните карловски компании. Поточната линия е благосъстоятелност на компанията " СМАРТБОЛ 2020 ", която от своя страна е еднолична благосъстоятелност на карловския колос " Електростомана 2004 ", - един от огромните леярни фабрики у нас. 
Прочетете още
Оказва се, че от началото на тази година компанията е оповестена от Пловдивския областен съд в неплатежоспособност, като даже се преглежда възможна свръхзадлъжнялост. 

Дружеството не разполага с ликвидни активи - парични средства и вземания за покриване на настоящите си отговорности. Финансовото положение на компанията е неприятно и тя не може да удовлетвори кредиторите си и страната, като сумата на отговорностите е общо в размер на над 17,8 млн. лв.. Оперативната активност на длъжника е спряна, считано от месец декември 2021. До тук се стига след огромни банкови заеми, които компанията стопира да обслужва, задлъжняване към Национална агенция за приходите и контрагенти. 

" Смартбол 2020 " е записана едвам преди две години и няколко месеца, само че се повлича от ориста на компанията майка. Така става съдлъжник по задълженията ѝ и капиталът ѝ от 4,7 млн. лв. е запориран. 

Във връзка с задълженията, които компанията е акумулирала, активите ѝ - поточната линия за стоманени топки се продава на търг от частен правосъден реализатор. Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването за линията, е 3 051 840 лв.. Срокът на търга е от 18 септември до 18 октомври, а ден по-късно ще бъдат отворени офертите. 

" Електростомана 2004 " и дъщерната ѝ компания " Смартбол 2020 " имат голяма база в Карлово, където се намира и поточната линия. Действителни притежатели на акционерното сдружение са Николай Стефанов Събев, който държи 99,63 % от капитала на сдружението, а останалите 1000 акции се държат от Миглена Николаева Събева - негова щерка. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР