Част от звездите на белгийския национален отбор останаха разочаровани от

...
Част от звездите на белгийския национален отбор останаха разочаровани от
Коментари Харесай

Белгийските играчи обвиниха французите в "антифутбол"

Част от звездите на белгийския народен тим останаха разочаровани от играта, с която Франция ги победи в първия полуфинал на международното състезание. " Петлите " завоюваха с 1:0 след гол от статично състояние и солидна игра в отбрана.

Според вратаря на Белгия Тибо Куртоа френските футболисти не са се опитвали да играят футбол, а са решили да заложат на прагматизма.

" Французите вкараха от корнер и не направиха нищо повече, с изключение на да се пазят. Предпочитах да изгубя в четвъртфинала против Бразилия. Поне това беше тим, който искаше да играе футбол, до момента в който Франция практикуват антифутбол ", сподели Куртоа след провалянето от Франция (0:1) в полуфинала.

Загубата постави завършек на очакванията на белгийците за първа купа от огромен конгрес. " Червените дяволи " владееха топката през по-голяма част от дуела, само че французите затвориха ловко подстъпите към вратата си след попадението на Самюел Юмтити при започване на второто полувреме.

Сред най-дейните на терена беше капитанът на Белгия Еден Азар, който пропусна няколко благоприятни условия за гол. Полузащитникът на " Челси " също изрази отчаяние от играта на противника.

" Предпочитам да изгубя с тази Белгия, в сравнение с да печеля с тази Франция. Те се защитаваха крепко, бяха ефикасни (в атака) и не успяхме да намерим слабото им място. Магическият миг, от който се нуждаехме, по този начин и не пристигна ", сподели Азар.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (426)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР