Част от разнообразието на работното място идва от начините, по

...
Част от разнообразието на работното място идва от начините, по
Коментари Харесай

Интроверти, екстроверти и амбиверти – как да работим заедно?

Част от разнообразието на работното място идва от методите, по които хората работят и поддържат връзка между тях. Именно по тази причина методът към работата с екстроверти и интроверти следва да бъде друг. В случай че няма разлика,  да вземем за пример, в слагането на задания или даването на противоположна връзка, фирмите могат да пострадат от незадоволителното включване на интровертите в работния развой, написа профилираният уебсайт ESGnews.bg.
Разликата сред интроверт и екстроверт
Интровертите са хората в екипа, които слушат повече и приказват по-малко. Обикновено те избират да се концентрират върху една активност, да проучват обстановките деликатно и да отделят време да помислят повече преди да приказват. Те губят от своята сила, когато са в среда с доста хора, тъй като това ги натоварва. Почиват си, когато са сами, или в стеснен кръг от свои близки. Хора, които в изявленията са заявявали, че са интроверти, са Албърт Айнщайн, Дж. К. Роулинг, Бийонсе.

Екстровертите въпреки това постоянно приказват доста, мислят на глас и се усещат удобно на събития измежду доста и непознати хора. Техни характерности са словоохотливост, самонадеяност и жизненост. Екстровертите търсят нови прекарвания и неспокойствие и се радват да бъдат център на внимание. Това са хора, които презареждат, когато поддържат връзка с другите в обществените среди. Те имат по-големи кръгове от другари и постоянно са много авантюристичен настроени. Някои известни екстроверти са Елтън Джон, Джей Зи и Барак Обама.

За да разбере човек дали попада по-скоро към групата на интровертите, или екстровертите, би могъл да направи личностен тест, част от който демонстрира точно това.
Амбиверт
Въпреки че до неотдавна вижданията са били, че интровертността и екстровертността са две противоположни категории, новите теории одобряват, че е по-вероятно личностните характерности да са измерими по канара.

Амбивертът е човек, който демонстрира характерности както на екстроверт, по този начин и на интроверт. С други думи, попадат някъде по средата на скалата. Твърди се, че хората, които са амбиверти, се усещат умерено удобно в обществени обстановки, само че също по този начин се любуват на известно време в самотност.

Професия, която включва известна степен на работа в група и съдействие, само че и независима работа, е идеална за амбивертите. В обществено отношение те могат да се оправят добре както в обществените среди, по този начин и сами.

В изявление актрисата Ема Уотсън, която дефинира себе си като интроверт, споделя, че светът е ‎направен ‎за екстроверти и тези, които не се вписват, търпят вреди. ‎Разбирането на разликите сред тези ‎групи оказва помощ за по-пълноценното им включване на работното място. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР