Част от подготовката на трасето за планинското състезание Шипка-Дамасцена 2022

...
Част от подготовката на трасето за планинското състезание Шипка-Дамасцена 2022
Коментари Харесай

Важна помощ от АПИ за планинско „Шипка-Дамасцена 2022”

Част от подготовката на трасето за планинското съревнование „ Шипка-Дамасцена 2022 ” беше и подмяната на мантинелите на завоите по трасето плюс спомагателни ограничения на рисковите места.

„ От Агенция „ Пътна инфраструктура ” (АПИ) извършиха всичко, което бяха дали обещание, за което сме им доста признателни – изясни уредникът на надпреварата Николай Мончев. – Смениха всички остарели мантинели, които бяха изкривени от удари през зимата и сложиха нови, а на рисковите завои сложиха и по една спомагателна пластина, с цел да не може да се плъзне под мантинелата паднал мотоциклетист. Мантинелите са значими за нас, само че също по този начин и за ежедневния трафик отвън спортния уикенд. ”

А подготовката на трасето за планинското върви до последния миг в петък.

„ Искам особено да благодаря на кмета на град Казанлък Галина Стоянова, която пък ни оказа помощ в решителните часове преди началото на спортния уикенд – тя изпрати три моточистачки, с които почистихме идеално трасето и сме подготвени за началото на тренировките ”, добави Мончев.

Председателят на БФАС Румен Дунев добави, че концепцията за промяната на мантинелите е била обсъждана още преди месец, на срещата му с изпълнителния шеф на АПИ Иво Иванов и колежката му Десислава Паунова.

„ Искаме с „ Шипка-Дамасцена 2022 ” да сложим стандарт за провеждането на планински надпревари – ще има нова система за времеизмерване, оптимално добре почистено трасе, обезопасяване на сложните места и още други решения ”, добави Дунев.

Планинско „ Шипка-Дамасцена 2022 ” започва с трите подготвителни манша от 14:30 часа в събота, а в неделя в 9:00 часа е откриването на конкуренцията.

*Източник: БФАС
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР