Част от пътищата в разградско са в окаяно състояние и

...
Част от пътищата в разградско са в окаяно състояние и
Коментари Харесай

Опасен път: Спукани гуми и инциденти в участъка Разград - Завет

Част от пътищата в разградско са в окаяно положение и чакат главен ремонт от години. Дупките стават все по-опасни, а пари за сериозен ремонт няма.

Трисейтина километровия републикански път сред Завет и Разград е посипан с големи дупки, които овен че затрудняват придвижването са причина и за чести пътни произшествия. Спуканите гуми и потрошени предници на колите са се трансформирали в нормална обстановка за пътуващите от тук.

Петко Керанов от Завет е основател на събиране на подписка с искане за ремонт на пътя и неведнъж е алармирал институциите, само че напъните му са безрезултатни.

„ От 41 години съм водач, вижте какви дупки - какво отбягване да направиш,”, чуди се Петко Керанов. По думите му ситуацията става още по – неприятно при дъжд и през зимата, на безвредното придвижване съгласно него пречи и гъстата растителност по пътя.

Жителите в района към този момент са обезсърчени, че пътят ще бъде изцяло ремонтиран.

„ Ежедневно пътуваме, извънредно мъчно, няколко пъти се случват произшествия по пътя, закъсняваме за работа, имаме терзания, вечер закъсняваме за у дома, имаме фамилии дребни деца, това продължава от доста години”, изяснява и Севим Неджиб.

В автомобилните сервизи в Завет всекидневно отремонтират коли, потърпевши след прекосяване по разрушения път.

„ Пак за изправяне на джанта от този път Зает – Разград, нон-стоп от там идват клиенти с изкривени гуми, джанти, че и някой път скъсани носачи и сходни работи”, изяснява Християн Христов – гумаджия.

Извършените частични кърпежи на пътната настилка не вземат решение казуса.

От Агенция пътна инфраструктура обясниха, че преди три години по пътя е осъществен непълен ремонт за един милион лв., а цялостна рехабилитация ще коства 17 милиона лв., средства които все още не са налични, а до момента в който те бъдат обезпечени пътуващите сред Завет и Разград ще продължат да търсят обходни пътища или да рискуват с следващия ремонт на колите си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР