Част от парите на футболиста Мартин Петров са били прехвърлени

...
Част от парите на футболиста Мартин Петров са били прехвърлени
Коментари Харесай

Пълна мистерия с изчезналите милиони на Мартин Петров

 Част от парите на футболиста Мартин Петров са били трансферирани в Дания от неговата персонална банкерка Ирина Аткова. Преди три години някогашният национал научи, че неговите сметки са изпразнени. От тях липсвали спестявания в размер на 3,8 млн. лв.. Петров подаде сигнал до прокуратурата за осъществени преводи без негово познание. 

Следствието за определяне на злоупотребата продължава и доближи до чужбина. Органите изчакват информация от Дания по отношение на вложения, които са направени в локално сдружение от Ирина Аткова. Прокуратурата желае да откри с какви документи са осъществени преводите и дали върху тях стои истинският автограф на Мартин Петров.

Забавянето принуди Софийския градски съд да спре гражданското дело на футболиста против банката, в която държеше своите активи. Причината е неналичието на истинските документи за осъществените преводи, които се намират в следствието. Очаква се експертизите да открият дали Мартин Петров се е подписал собственоръчно върху 450 платежни интервенции, осъществени от неговите сметки.

В хода на гражданското дело стана ясно, че от името на Мартин Петров са превеждани суми на хора, които той не познава. Сред тях е брачният партньор на Аткова - Димитър Йовев. Двамата към момента се търсят, с цел да дадат показания по следствието, а по-късно и по гражданското дело.

Следите на банкерката се губят в Кипър. Източник на, който е контактувал с нея през 2017-а, описа по какъв начин Аткова се е обадила от островната страна. Тя търсела работа като преводачка или служителка на рецепция.

Синът на банкерката също работел в Кипър, описа един от ужилените клиенти - певицата Богдана Карадочева.

В идващите дни Мартин Петров дефинитивно ще завърши своите взаимоотношения с банката, в която държеше своите спестявания. Той подаде молба за закриване на сметките. Първоначално чиновниците на финансовата институция отказали да създадат това поради правосъдния спор сред двете страни. След консултация със своите шефове банкерите дали бланки на футболиста, с цел да закрие своите сметки. В тях са останали минимални салда след мъчителния финансов удар, само че той продължаваше да заплаща такси за обслужване. Петров изчаква да мине 30-дневният период, с цел да може да постави точка на своите извънсъдебни връзки с банката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР