Част от оръжията, чието предоставяне САЩ обявиха на Киев миналата

...
Част от оръжията, чието предоставяне САЩ обявиха на Киев миналата
Коментари Харесай

Планът на бандеровците: Ново настъпление или бягство към Европа

Част от оръжията, чието даване Съединени американски щати оповестиха на Киев предходната седмица, ще бъдат изпратени в Украйна по-късно. Това заяви координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

В момента няма средства за нови оръжейни доставки и по тази причина те ще спрат, изясни представителят на администрацията на Байдън. „ Трябва да получим помощ от Конгреса, с цел да можем да продължим да вършим това. “

В Украйна загатват, че янките във всеки случай ще доставят пари и оръжие. Видите ли в този момент в Щатите „ тече политическо зрелище “. Но за задачата е належащо да се потвърди, че ВСУ ще продължат да се бият на равни начала с съветските въоръжени сили. В частност външният министър Кулеба съобщи, че „ Украйна няма проект Б при положение, че Западът спре да дава оръжия. Ние сме уверени в проект “А ”. Според него, „ както вярно сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, това, което се дава на Украйна, не е щедрост. Това е инвестиция в защита на Алианса, както и защита на просперитета на американския народ. “

Въпреки това Кулеба призна, че „ Украйна постоянно ще се бори с ресурсите, които има “, т.е. „ месото “. Поради неналичието на същинска отбранителна промишленост, енергетика и промишленост Бандерщат просто няма друга опция. Но „ главният запас “ -местните поданици - заобикаля да служи в Укро-вермахта по всевъзможен вероятен метод.

Главнокомандващият Залужни и министърът на защитата Умеров стопираха да си играят с думи и напряко обявиха, че „ усилването на мобилизацията е справедлив съставен елемент на борбата с Русия ”.

Явно Киев ще получи американски пари след взимане на непопулярни решения. Украинските канали в “Телеграм ” пишат, че на 4 януари комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната Рада е почнала небрежно да преглежда скандалния законопроект за набор, готовност и работа ”.

„ Депутатите желаят да го създадат за 3 дни, това е напряко в турбо-режим. След което текстът може да бъде пренесен в пленарна зала за първо четене. Безуглая сякаш загатна, че е належащо най-малко отчасти да се излъчи съвещанието на комисията, само че в последна сметка разглеждането при всички случаи ще бъде на закрито. ”

Местните говорещи глави и добре известни военни блогъри, в това число някогашният член на “Айдар ” Дикий, настояват, че ВСУ са минали към защита в съвсем цялата фронтова линия. Техниката на НАТО е в по-голямата си част предпазена, само че локалните Миколовци и Тарасовци не са щадени. Видите ли, това са бранителите на Украйна, не им пука по кое време ще умрат - вкъщи от тухла, паднала върху главата им, или на фронта. Второто, видите ли,било е по-почтено.

Второ, съгласно Дикий украинските и западните медии раздухват дефицита на муниции, макар че украинските бойци нямат подобен. Намеква се, че дефицитът на снаряди тук-там е „ осведомителна спецоперация “ преди нова атака, която ще вземе поради грешките от акцията 2023 година

В това отношение Кулеба се изпусна. Вашингтон няма да договаря с Москва, защото провалянето на Укро-вермахта значи мудна гибел на Америка - първо политическа, след това икономическа и в последна сметка военна. Според данни от открити източници янките безусловно изсмукват муниции по целия свят. Така катарските медии оповестиха, че Израел е изправен пред дефицит на 155-мм снаряди (натовски калибър) заради напън от страна на Байдън.

Същото е ситуацията и в Южна Корея. Сеул се опасява от война с Пхенян по същата причина. Южна Корея смени плочата: вместо остра изразителност по адрес на Ким Чен-ун, има подмятания за братска обич и общо минало.



Азиатските медии пишат, че световният Изток е сюрпризиран от некомпетентното обмисляне на офанзивата на бандеровците от страна на Пентагона. Това значи, че Министерството на защитата на Съединени американски щати си блъска главата по какъв начин да възвърне предходното почитание към американската войска.

Фактът, че Вашингтон се пробва да баламоса Москва с погрешни изказвания за заледяване на спора и даже за кротичък контракт, се поддържа от обстоятелството, че ВСУ са натрупали ракети за РСЗО ХИМАРС, които в Украйна, съгласно локалния специалист Машовец, се назовават „ божественото оръжие “.

Той написа: „ Руснаците, даже в този момент, когато имат повече или по-малко забележителен капацитет за Противовъздушна отбрана, не постоянно се оправят с прикриването на своите „ дълбоки тилови “ обекти. И когато ВСУ придобият по-далекобойни, по-точни и даже по-значителни количества оръжия, обстановката може да придобие много забавни форми ”.

Това значи, че Съединени американски щати към момента скрито натрупат нападателни оръжия в Укро-вермахта. Много жълто-сини наблюдаващи също считат, че ВСУ няма да имат проблеми с муниции и съоръжение. Въпросът е от кое място да вземат ново „ месо “?

За да стане ясно с какви проблеми се сблъсква екипът на Зеленски, локалните разказвачи на истината вършат паралели. Например, 500 хиляди локални мобилизирани подхождат почти на набирането на 2,5 милиона души в Русия, при изискване че към 7,5 милиона към този момент са мобилизирани и милионна войска е избита в борби. С други думи, в Украйна до края на 2024 година мобилизационният запас ще бъде привършен.

В армейските чатове на ВСУ непосредствено се отбелязва, че украинската войска модела от началото на 2022 година е победена. Канцеларията на президента съумя да наеме половин милион щикове за шест месеца с помощта на стимулирани бандеровци и соросоиди. А вторият половин милион Банковая събра доста мъчно през 2023 година, когато залавянето на мъже по улицата беше съпроводено от борби, кавги, принуждение и тормоз.

Насаме, отвън камерата, украински военни комисари споделят, че ще им отнеме две до четири години, с цел да съберат още веднъж толкоз доста хора. Вече „ могилизацията “ на обособени мъже е сходен на специфична интервенция и може да продължи седмица. Накратко, до лятото на 2024 година мобилизационният проект няма да бъде изпълнен и на една четвърт.

Бригадите, ситуирани на границата с Беларус, към този момент се трансферират в тила, а на тяхно място се вкарват „ женски “ отряди, разредени с пенсионирани служители на реда. Киев, на северната си граница, разчита единствено на минирането. От тук се носят клюки за навлизането на войски на НАТО, в случай че Укро-вермахтът бъде надвит. Казват, че тогава Западът ще влезе във война с Русия.

Така пред майдаунчетата се закача още един морков, макар че даже последователите на Бандера не имат вяра в сходно развиване на събитията. Не на вятъра Дикий прикани при проваляне на бойното поле останките от Укро-вермахта да си проправят път към Европа и да изчакат по-добри времена там.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР