Част от играчите скочили на Пранди, търсели подкрепа от ръководството

...
Част от играчите скочили на Пранди, търсели подкрепа от ръководството
Коментари Харесай

Група волейболисти опитали преврат срещу Професора

Част от играчите скочили на Пранди, търсели поддръжка от управлението на федерацията

Силвано Пранди е получил избор на доверия от управлението на Българската федерация по волейбол. Според информация на " Тема Спорт " още по време на Лигата на нациите против Професора се е иградил спокоен протест. Сформирала се е група от волейболисти, които са останали недоволни от методологията на италианеца, метода му на управление на мачовете, както и визията му за самата игра. 71-годишният експерт, който бе подсилен от съвсем всички волейболисти преди старта на Лигата, след това е изгубил доверие у част от тях.

Стигнаало се е до такава степен, че въпросната група е поискалаа среща с представители на Управителния съвет на централата. Те са упорствали Пранди да бъде освободен след края на комерсиалния шампионат, с цел да може да бъде назначен български треньор, който да води " лъвовете " в олимпийската подготовка идващия месец. Според тях наследникът на Пранди е щял да има задоволително време, с цел да приготви състава за идните срещи с Пуерто Рико, Египет и Бразилия. Мачовете ще се проведат от 9 до 11 август в зала " Конгресна " във Варна. Победителят в шампионата ще завоюва квота за Игрите в Токио следващата година, а вторият тим ще може да претендира за домакинство на последната подготовка, която ще се състои през януари.
 България - Иран 0:3 @@@

В последна смета обаче персонално Данчо Лазаров се е застъпил за Силвано Пранди. Инженерът е бил безапелационен, че италианецът има картбланш да води отбора във Варна, както и на европейското състезание през септември. Едва откакто минат тези два шампионата, може да се разяснява за възможна промяна на Професора и България да има различен треньор за втората и последна подготовка през януари. Лазаров даже съобщи в понеделник, че няма да е съдбовно, в случай че " трикольорите " не се класират за Олимпийските игри в Токио следващата година.

в. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР