Част от хотелите по Южното Черноморие ще освободят от 1

...
Част от хотелите по Южното Черноморие ще освободят от 1
Коментари Харесай

Част от хотелите по Южното Черноморие ще освободят украинските бежанци от 1 декември

Част от хотелите по Южното Черноморие ще освободят от 1 декември настанените в тях по програмата за подкрепяне украински бежанци. Това стана ясно след извършеното през вчерашния ден в " Слънчев бряг " съвещание на Българска асоциация по туризъм.

Причината е спряното финансиране на изхранването. От 16 ноември страната заплаща по 15 лева само за нощувка. След това ситуацията с храната е спасявано някак с дарения от БЧК и неправителствени организации. Но обработката на пакетите, готвенето и така нататък носи разноски, поради които към една пета от хотелите по Южното Черноморие стопират работа по програмата. Асоциацията упорства украинците да могат да се реалокират в хотелите, които не престават да работят и след 1 декември (според разпоредбите хората не могат да употребяват програмата след преместване). Иска и страната незабавно да доизплати траншовете, които дължи за подслона.

Със сигурност сходни хотели ще има и на север. Колко тъкмо украински бежанци ще засегне процесът към този момент не се знае. Пред тях опциите са три - да се оправят на свободен наем у нас, да се реалокират в държавните бази или да изоставен България. Специално местенето в бази обаче би следвало да е нов проблем съгласно написаните условия на програмата. Тя изисква в бази да се одобряват единствено новопристигнали хора; останалите следва да продължат да бъдат на местата, в които са били до 1 ноември. Всичко това са " мини ", които занапред ще гърмят.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР