Част от фирмите, които са почиствали улиците в София от

...
Част от фирмите, които са почиствали улиците в София от
Коментари Харесай

Заради лоша работа на част от снегопочистващите фирми в София няма да бъде платено

Част от компаниите, които са почиствали улиците в София от снега през днешния ден не са се справили и няма да им бъде платено, сподели довечера по Българска национална телевизия кметът на града Йорданка Фандъкова. Тя означи, че е имало съвпадане по време сред тежкия трафик и мощния сняг, само че това не може да е опрощение.

" Почистващите компании трябваше да плануват това и да се оправят по-добре. Фандъкова посочи, че занапред ще се прави разбор кои компании по какъв начин да се глобяват. Днес сутринта тапите в града бяха големи, транспортните средства на градския превоз закъсняваха съществено, а тук-там трафикът беше безусловно неподвижен.

Кметът разгласи, че за на следващия ден има основана организация с пътната полиция към Столична дирекция на вътрешните работи за затваряне на улици за снегопочистване, в случай че се постанова. Фандъкова сподели, че и тази нощ се чакат значителни превалявания от сняг.

От пътната организация оповестиха, че снегът не ги е изненадал

Междувременно също по Българска национална телевизия ръководителят на организация " Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов разгласи, че снегът не е съумял да изненада ангажираните с почистването на републиканските пътища компании. По мотив обвиняванията, че поради непочистване на платното е станала злополука на пътя Русе-Бяла, която го е затворила за няколко часа, Атанасов разгласи, че е направил инспекция и това не се е удостоверило. " Шофьорът на ТИР-а е карал с несъобразена скорост, движещият се зад него рейс не е спазвал отдалеченост и това е повода за случая ", е неговото мнение.

Инж. Дончо Атанасов сподели, че съгласно европейските стандарти, автомагистралите би трябвало да се почистят до асфалт два часа, откакто спре да вали сняг, а до момента в който снеговалежът продължава е позволена по платната да има 2-3 см сняг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР