Часовникова кула ще бъде изградена в Девня по инициатива на

...
Часовникова кула ще бъде изградена в Девня по инициатива на
Коментари Харесай

Девня вдига с 8-метров Биг Бен

Часовникова кула ще бъде построена в Девня по самодейност на кмета Свилен Шитов и по план на основния проектант Симеон Георгиев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Девня.

Новият знак на града, чийто бетонов фундамент към този момент е положен, се намира при започване на пешеходната зона на комерсиалната ул. „ Просвета “ – на мястото на някогашния шадраван, приспособен в саксия и трансформирал се в скръбен знак на миналата общинска власт.

Височината на кулата дружно с постамента ще бъде 8 метра, като часовникът ще се вижда от спирките на всеобщия превоз на бул. „ Съединение “. Съоръжението, което се намира наоколо до строящия се сега съвременен търговски център, съставлява четириъгълна железна структура с 4 циферблата.

В момента се създава металната структура на кулата, след което ще бъде инсталирана на място. С нея кметът Свилен Шитов ще сложи началото на развой на всеобща естетизация на градската среда, който ще обхване всички девненски квартали.

Градоуправникът е почерпил скъп опит от Китай, където бе на публично посещаване в края на септември, и който има намерение да приложи в Девня.

Една от концепциите на кмета Свилен Шитов е да оборудва града с нови спиркозаслони по китайски модел. Те съставляват товарни контейнери, пригодени за спирки, с открита и закрита част. /Марица.бг
тагове девня 8-метров биг бен
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР