Часове след като отново положи клетва като президент, Реджеп Ердоган

...
Часове след като отново положи клетва като президент, Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган представи министрите си

Часове откакто още веднъж постави клетва като президент, Реджеп Ердоган назначи новите министри на Турция. 

Само двама от общо 17 - тези на културата и на опазването на здравето, резервират постовете си. Новият министър на външните работи е Хакан Фидан, а за финансите ще дава отговор Мехмет Шимшек. За заместител на Ердоган беше посочен някогашният вицепремиер Джевдет Йълмаз.

С новия си кабинет президентът съобщи, че за Турция стартира нов век. 

 
Ще подкрепим всички 85 млн. души, без значение от техните политически възгледи, генезис или религия. През цялото време на ръководството ни постоянно сме поддържали това чувство. Не се взираме във вярата или в цвета на бюлетината.
Реджеп Ердоган, президент на Турция

Третият президентски мандат на Ердоган ще премине под знака на 100-годишнината от основаването на Република Турция, която се навършва през октомври. Но е обвързван и с доста провокации, пред които Анкара е изправена - поевтиняването на турската лира, възобновяване след тежките трусове, както и разширението на НАТО.

След като постави клетва, президентът даде обещание ограничения за стабилизране на стопанската система на страната и направата на нова конституция, която ще размени актуалната. При последната корекция на главния закон на Турция през 2017 година страната мина от парламентарна към президентска форма на ръководство. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР