Часове след като гръмна скандал около сигнал на ДАНС срещу

...
Часове след като гръмна скандал около сигнал на ДАНС срещу
Коментари Харесай

ГЕРБ се хвана за нов скандал, след като остави ЦИК да реши за машините

Часове откакто гръмна скандал към сигнал на ДАНС против зам.-министър на електронното ръководство поради машинното гласоподаване, Бойко Борисов и Десислава Атанасова подеха нова офанзива против ПП-ДБ.

Поводът са изказвания на Александър Йоловски за " оказван напън " от страна на Кирил Петков и Божидар Божанов по отношение на публични поръчки, които министърът на електронното ръководство е направил единствено пред участниците в председателския съвет в Народното събрание.

Йоловски не е споменавал обществено за казуса - макар че минути по-рано даде брифинг пред всички медии в Министерски съвет по отношение на машините за гласоподаване.

Не е коментирал интерпретациите на думите му и след председателския съвет - единствените " представители " от негово име се оказаха Тошко Йорданов и депутатите от ГЕРБ, които оповестиха, че били подготвени да станат очевидци при вероятно прокурорско следствие.

В същото време, Борисов се учуди за какво локалните избори се превръщали в " подобен вододел, че да се приказва за повреждане на държавното управление ".

На мненията на ПП-ДБ, че ГЕРБ предизвика предизборни кавги поради това, че може да изгубят властта в София, Борисов отговори с различни данни от " Галъп ", съгласно което листите на ГЕРБ може да привлекат най-вече гласове.

Изследването, което той цитира, обаче не е фокусирано върху съответна община, а направено върху национална извадка - т.е. не демонстрира нищо за настроенията в обособените обитаеми места, където подреждането на партиите варира мощно.

Борисов разгласи, че в ГЕРБ имали учредения да са " внимателни и мнителни " по отношение на личните си сътрудници в ръководството, като цитира изтеклия запис от партийната среща на Политическа партия от май 2023.

" Ако е правилно това, което се твърди за оказван напън, става въпрос за напълно други кавги. Като знам по какъв начин ни арестуваха без никаква срам, мога да предположа, че има и истина ", продължи той.

Досега ГЕРБ неведнъж са поставяли машинното гласоподаване под подозрение, без да потвърдят, че устройствата са уязвими. Заради техните промени в Изборния кодекс в този момент машините се употребяват единствено за въвеждане на вота и печатане на бюлетина. Единствено хартиената разпечатка се брои за отчитането на вота, което прави и обвиняванията в хипотетични операции по софтуера безсмислени.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР