Часове преди премиерът да поиска оставката на шефа на областната

...
Часове преди премиерът да поиска оставката на шефа на областната
Коментари Харесай

Опозиция и управляващи отправиха критика към действията на полицията в Габрово

Часове преди министър председателят да изиска оставката на шефа на регионалната дирекция в Габрово, от ГЕРБ и от Министерство на вътрешните работи обявиха, че има закъснение на дейностите на полицията. Българска социалистическа партия нападнаха ръководещите, че не са овладели обстановката, а от Вътрешна македонска революционна организация предложиха законодателни промени.

 Пламен Нунев - ГЕРБ: Имаме закъснение на дейностите и реакциите от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Красимир Ципов - заместник-министър на вътрешните работи: Моята оценка е, че има закъснение и заради тази причина сме назначили инспекция. Имаме данни за провокации. Няма по какъв начин в случай, че се разделя този митинг на 3 лъча, в първия или втория лъч нещата да са релативно спокойни, а в третият да се стигне до мятане на камъни, димки и бомбички по органите на реда.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов и през днешния ден уточни, че е разпоредил строги ограничения против опитите за вандалски дейности.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Работата е на правораздавателните органи и органите на полицията. Няма място за саморазправи и опити за основаване на ненужно напрежение.

От ляво пък упрекнаха ръководещите, че не са се справили с казуса. И показаха, че Габрово е пренаселено с роми след последните локални избори.

Георги Свиленски - Българска социалистическа партия: На хората към този момент им писна, хората не устоят и това са резултати от това неодобрение, то някъде ще избие. Ясно е на всички безсилието на страната.
От Вътрешна македонска революционна организация оферират санкции за нарушение на публичния ред - безплатен труд в интерес на обществото и задържане в териториалните структури на Министерство на вътрешните работи при отвод.

Искрен Веселинов - Вътрешна македонска революционна организация: Подобна мярка съществува като част от наказването пробация. Кражбите примерно на дърва, на ток, които не са престъпни закононарушения, могат да бъдат глобени с подобен вид мярка. Флиртът с ромите като гласоподаватели би трябвало да спре.

Според Воля, случилото се в Габрово се употребява политически.

Веселин Марешки - ръководител на Воля: Една поредна инсценировка, която партии с позатихнал рейтинг вършат предизборно. Около 40-20 дни преди избори се случва нещо такова, което до момента постоянно вдигаше рейтинга на измислените патриоти.
От Воля са срещу опитите за застрашаване на националната сигурност. Патриотите пък считат, че без законодателни ограничения, ще има и още такива случаи като този в Габрово.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР