Часове преди контролата с Албания напрежението в българския лагер ескалира.

...
Часове преди контролата с Албания напрежението в българския лагер ескалира.
Коментари Харесай

Високо напрежение! ХВАНАХА СЕ ЗА ГУШИТЕ!

Часове преди контролата с Албания напрежението в българския лагер ескалира. Обстановката се нажежи до алено, откакто селекционерът Младен Кръстаич си разреши намерено към този момент да нападна БФС, а ответната реакция от Атанас Караиванов беше искане на оставка!

Разбира се, благодетелят на ЦСКА 1048 Цветомир Найденов също се включи в офанзивите, подигравайки сръбския селекционер на България.

Младен Кръстаич съобщи, че се усеща българин и прикани в родното състезание да се постановат повече локални играчи, тъй като в противоположен случай е по-добре да го закрием.

„ Ако не играят българи в българското състезание, по-добре да го закрием. Чувствам се българин. Трябва да се грижим за своите деца, не би трябвало да търсим българските деца по чужбина, не би трябвало аз да им устройвам български паспорти. Можете да пишете каквото желаете, това е истината, а истината от време на време боли “, съобщи сърбинът.



„ Имахме малко време да се оправим от шока против Литва, единствено два дни, в които работихме, с цел да вдигнем психически тима, не сме упражнявали доста, това е нашата работа. Това е част от футбола, не сме на война, би трябвало да играем футбол. Дали бъдещето ми е обвързвано с България? Както виждате, аз съм тук “, добави сърбинът.

„ Не играем против дилетанти, Албания е доста сериозен тим, намират се пред Чехия и Полша, Ние сме тим, който се развива и от година вършим това. Преди година и половина пристигнах и започнахме да вършим нещо ново, не желая да има напрежение върху момчетата, идващият мач е другарски “, продължи сърбинът.

„ Има разлика сред клубен и народен тим, събрани са най-хубавите футболисти от страната. Най-важното не е дали аз ще остана, най-важното са тези момчета. Същината на казуса не е Кръстаич. Трябва да подкрепите тези момчета. Казвам го за положителното на българския футбол. Бил съм и преди в тежки обстановки и като треньор, и като състезател. Успявал съм и преди да се подвигна “, добави националният селекционер.

„ На Балканите сме хора на крайностите – или подвигаме хората на небесата, или ги сриваме със земята. Прехвърлете напрежението върху мен, не върху тези момчета. Чочев е умел, само че има и млади момчета, деца. Треньорите на Литва и Албания похвалиха нашия тим. За да се построи един тим, е належащо време. Вижте в Сърбия и Хърватия какъв брой чужденци играят и какъв брой в България “, съобщи сръбският експерт.

„ Най-важна е поддръжката на футболистите, добре работя и с управлението, с Георги Иванов споделяме идентични хрумвания за развиването. Спортният бранш е значим, бил съм състезател, знам, че можеш да кажеш и неприятно за треньора, само че знам какво е и да кажеш положително за треньора, това е доста значимо. При нас всичко е намерено от първия ден, всичко си споделяме непосредствено. Няма никакви интриги нито при мен, нито при играчите “, приключи Младен Кръстаич.



Финансовият покровител на ЦСКА 1948 също разяснява изявлението на националния селекционер на България Младен Кръстаич по отношение на налагането на родни футболисти в българското състезание.

Найденов предложи на сърбина да поеме Босна и Херцеговина с оглед загубата с 0:5 от Португалия. Найденов е измежду критиците на Крустаич и постоянно излиза с постове против него. ЦСКА 1948 е измежду тимовете, които постановат най-вече българи.

Ето какво написа Цветомир Найденов във Facebook: " Бибка, май е време да поемеш Босна и Херцеговина, малко да ги подмладиш и тях, че като виждам Дядо Роналдо какво им предизвиква за първите 45 минути. В шампионата на Босна и Херцеговина играят най-вече локални играчи! "

Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов също взе отношение във връзка думите на Младен Кръстаич по време на конференцията преди дуела против Албания довечера.

Ето позицията на Атанас Караиванов след оценката на Кръстаич:

„ Договорът на Младен Кръстаич като народен селекционер на България би трябвало да бъде преустановен незабавно след тази конференция. Той няма нито действителни, нито морални пълномощия да дава оценка на футболното състезание на нашата страна. Мога да го уверя, че, по редица критерии, равнището на първа футболна лига е по-високо от това в Сърбия и Хърватия, които служителят на БФС ни дава за образец.

Вместо да си подаде оставката, след позорната загуба от Литва в събота в центъра на София, през днешния ден Кръстаич реши да „ закрива българското състезание “ от Албания. Балканска война… Колко чужденци ще играят в тимовете на ЦСКА, Левски, Лудогорец или Ботев Враца, няма по какъв начин да се взема решение от човек, който през последните месеци с всеки мач ни убеждаваше, че не схваща нищо от футбол. Националният ни тим в никакъв случай не е играл толкоз едва и комплицирано, изборът на титулярен състав, тактичност и смени в никакъв случай не са били толкоз пародийни. Жалко за момчетата, които са в невъзможност.

В професионалния футбол у нас има картотекирани 711 професионални футболисти, от които 511 в клубове в Първа лига. Броят на чужденците е 180 за Първа и 36 за Втора лига или към 30% от всички играчи, без да броим играчите с аматьорски контракт във Втора лига.



Проблем на нашите момчета е да се преборят за титулярните си места. Клубният футбол на Стария континент от дълго време не се дели на „ локални и чужденци “. Човекът, който поставя неистови старания да закрие националния ни тим, през днешния ден ни заплаши, че има заплаха да закрием шампионата. Имам доста другари сърби, в това число и във футбола, с които съм работил дружно. Подобен образец не бях срещал “.

„ Като президент на БПФЛ чакам реакция на Борислав Михайлов и ИК на БФС и освобождението на Кръстаич, каквото е и желанието на цялата футболна общност у нас и почитателите на футбола “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР