Часове преди коалиционния съвет днес БСП също представи своите предложения

...
Часове преди коалиционния съвет днес БСП също представи своите предложения
Коментари Харесай

БСП обяви своите предложения срещу инфлацията: Руски газ и никаква `депутинизация` -

Часове преди съдружния съвет през днешния ден Българска социалистическа партия също показа своите оферти за антикризисни ограничения.

По време на конференция в централата на партията ръководителят на парламентарната група на левицата Георги Свиленски съобщи, че ще поддържат, тъй като те били хрумвания на Българска социалистическа партия, залегнали още в предизборните стратегии. Сблъсък обаче предстоящо ще има към желаната от Демократична България " " - съгласно Свиленски този проблем въобще не е значим за обществото. Така депутатът за следващ път затвърди проруската позиция на партията си, която бе в основата на разногласията срещу изпращането на военна помощ за Украйна.

Свиленски съобщи, че Българска социалистическа партия ще упорства за въвеждането на необлагаем минимум към налога върху персоналните приходи до 760 лева, нарастване на минималната работна заплата от 710 на 760 лева от 1 юли, понижаване на Данък добавена стойност на продуктите от дребната кошница и 0% Данък добавена стойност за самун и хлебни артикули, както понижаване на акцизите на електрическа енергия и газ и облагане на свръхпечалбите.

Борислав Гуцанов добави, че левицата ще предложи още таван на цената на газа на равнищата му все още, като всичко от горната страна да се покрива от бюджета. Той повтори настояването да се възобновят договарянията с " Газпром ". Гуцанов изиска омекотен митнически режим, с промени в нормативните уредби, с цел да може пристанището във Варна да бъде атрактивно като точка за експорт на украински артикули.

Свиленски разяснява и другите ограничения, обявени от разнообразни представители на обединението. По думите му нарастването на пенсиите с малко над 21% е повече от всичко, направено до момента. Свиленски съобщи още, че повдигането на тавана на пенсиите на 3400 лева на процедура означавало отпадане на тавана (поне 1000 пенсионери още веднъж няма да получават действителните си пенсии - б.а.).

Свиленски добави, че разговорът в обединението се е подобрил в последните седмици. С тези думи той отхвърли изказванията на Слави Трифонов и Любомир Каримански, че не всички ограничения се разискват в обединението.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР