Часове до изборите за 48-ото Народно събрание. Днес, в деня

...
Часове до изборите за 48-ото Народно събрание. Днес, в деня
Коментари Харесай

Политическата развръзка за 48-ия парламент: Часове до началото на изборния ден 


Часове до изборите за 48-ото Народно заседание. Днес, в деня за размисъл, както и на следващия ден в изборния ден са неразрешени както пропагандата, по този начин и публикуването на изследвания и планирани резултати.

Целта е жителите да имат време да се дефинират - дали и за кого да дадат гласа си.

Точно след 12 часа, в 7:00 часа сутринта ще отворят секциите в цялата страна. Всички те към този момент са запечатани, готови, а 11013 машини към този момент са разпределени из цялата страна. В 2785 секции, които са за под 300 гласоподаватели, ще се гласоподава и с хартия.

“Ето това е номерът на избраната секция за дадената машина. Прави се цялостна инспекция на всички машини, с цел да сме сигурни че съответстват по листата, който работят сътрудниците и сме подготвени на дадения лъч ”, съобщи отговорникът за раздаването на машините в Бургас Петко Калев.

Манипулация е невъзможна, а всеки камион с машини и бюлетини се съпровожда от полиция.

Последно машините бяха доставени в София.

“Преди малко се събрахме, с цел да разпределим машините, които са ни предоставени от РИК. Ще си организираме слагането на машината, ще разпредели документите ще подредим стаята за утрешното гласоподаване ”, съобщи ръководителят на 15 СИК Николета Попова.

Според Централната изборна комисия даже да има усложнения в изборния ден, те ще са минимални.

“Утре в 1% от секциите ще има механически проблеми. Винаги е по този начин. Ако дефектира машината се минава на хартия, не се вкарва нова машина ”, съобщи зам.-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов.

През тази нощ всички секции ще останат запечатани от полицията. Влизането ще стартира на следващия ден, при започване на изборния ден.

Изборният ден стартира на следващия ден в 7:00 часа и ще завърши в 20:00 часа, само че може да има изключения. Хората с увреждания и тези, които ще гласоподават с преносими изборни урни, да вземем за пример може да дадат вота си още в 5:00 часа сутринта. Изборният ден може да продължи и след 20:00 до 21:00 часа, в случай че пред секцията има още гласоподаватели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР