Партията Движение за права и свободи“ е основана през 1990

...
Партията Движение за права и свободи“ е основана през 1990
Коментари Харесай

Предизборни програми: Какво обещава ДПС след вота на 2 октомври


Партията „ Движение за права и свободи “ е учредена през 1990 година, като по-късно взе участие във всички парламентарни избори у нас и съумява да си обезпечи посланичество във всеки парламент. Участват в държавните управления през 2001, 2005 и 2013 година.

Върху този политическа основа партията построява „ къса антикризисна предизборна стратегия “ за вота на 2 октомври:

Финансова политика

Относно бюджетирането Движение за права и свободи желае преодоляване на бюджетния недостиг и в средносрочен проект неговото понижаване.

Предложение за преодоляването на инфлацията е то да стане посредством инструментите на данъчната, фискалната и парична политики – в това число и надзор върху цените на енергоносителите.

Движение за права и свободи предлага да бъдат непокътнати данъчните ставки, като партията ще поддържа въвеждането на еврото от 1 януари 2024 година.

Социална политика

Един от главните фокуси в обществения бранш е към пенсионната система. Според Движение за права и свободи е нужно тя да бъде нормализирана, а нарастването на пенсиите да изпреварва инфлацията. Запазване на помощите за пенсионерите, обезщетения за енергийната рецесия и ограничения за уязвимите и обществените групи са други цели на партията.

Геополитика

Движение за права и свободи счита, че в 48-ото Народно събрание би трябвало да бъде формирано ценностно, „ идейно и хомогенно болшинство на евроатлантическа основа от партиите, които твърдо отстояват тази политическа линия “. Според партията това ще разреши излъчването кабинет с ясна антикризисна стратегия, в която ще се следва обща политика с сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз.

Енергетика

Енергийната диверсификация ще се реализира посредством понижаване и очистване на енергийната взаимозависимост от Русия, показват от Движение за права и свободи. Газовите и петролните доставки би трябвало да се обезпечават без медиатори и на оптимално положителни цени.

Политическата мощ предлага да се запазят цените на електрическата енергия за популацията, а обезщетенията за бизнеса да продължат. Според Движение за права и свободи цените на горивата би трябвало да бъдат закрепени. Предлагат и отплата за хората, отопляващи се на дърва, която да е съобразена с повишаването на цените.

Регионална политика и инфраструктура

Според Движение за права и свободи би трябвало да бъдат ориентирани ограничения „ към компенсиране на общините по актуализация на към този момент започнатите контракти за публични поръчки, актуализация на увеличените разноски за прехрана на общините в резултат на инфлацията и увеличените цени на енергоносителите, строителните материали и продоволствените артикули “.

Партията упорства за механизъм за актуализацията на започнатите публични поръчки и обезпечаване на разплащане към потвърдено изпълнените работи в цялостен размер.

Искат и обезпечаване на равномерност за заплащанията на страната като възложител на публични поръчки към изпълнителните.

От Движение за права и свободи прецизират, че антикризисната стратегия обгръща интервал от 2 години, а след преминавате на 24-те месеца, според от резултатите, които ще бъдат реализирани, би трябвало да бъде призната всеобхватна стратегия за промени, интензивен стопански напредък и догонващо междинното европейско равнище увеличение на виталния стандарт.

Пълната стратегия на Движение за права и свободи –.

В седмицата преди изборите ще представим стратегиите на политическите сили, които се чака да са в идващото 48-о Народно заседание, съгласно проучванията на социологическите организации, с които работи bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР