Часът е малко преди 8.00, петък сутрин. Или както би

...
Часът е малко преди 8.00, петък сутрин. Или както би
Коментари Харесай

Вие нарекохте ли вашия колега охлюв? Отговорете ми на въпроса!

Часът е малко преди 8.00, петък заран. Или както би споделил министърът на културата Атанас Атанасов „ Щастлив петък и благополучен уикенд “ - а какво по-щастливо от това вашата петък заран да стартира с Костадин Костадинов и един доста „ изчерпателен диалог “.

Гледаме утринния блок на bTV, който „ към този момент повече от 20 години дава естрада на най-важните тематики от деня “. Трети следващ ден най-актуалната тематика в България продължава да бъде „ физическият конфликт “, „ боят “, „ абсурдът “, „ циркът “, „ свадата “, както публицистите нарекоха борбата сред водача на „ Възраждане “ Костадинов Костадинов и депутата от „ Продължаваме промяната “ Искрен Митев.

Само новината за междинния пръст на Ицо Хазарта от пленарната зала съумя да засенчи за малко демонстрацията на алфа неустрашимост от страна на " Въздраждане ". Но за малко.

Причината Костадинов да е в студиото на „ Тази заран “ е право на отговор, което той е изискал след изявление на Искрен Митев, народен представител от " Продължаваме Промяната " и негов проекто спаринг-партньор от Народното събрание.

Депутатът от „ Възраждане “ ловко употребява времето си в ефир, с цел да отхвърли изказванията, че присвоява средствата от дотацията на партията - журналистическо разследане отпреди няколко години, както и че държи част от спестяванията си в евро. Това е „ неистина и клюка “, споделя Костадинов – и го „ потвърждава “ с разпечатка на имотната си декларация и припомняне за инспекция на прокуратурата. Разбира се, никой не е упреквал Костадинов нито че е имунизиран против ковид, нито че държи пари в евро - получателите на тези обвинявания бяха и си остават негови съпартийци.

Така или другояче не се загуби доста ефирно време по тази тематика в „ Тази заран “, тъй като водещият Златимир Йовчев побърза да премине към „ по-съдържателната част от диалога “, а тя стартира ето по този начин:

„ Вие обидихте ли Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “? "

„ Нарекохте ли го " охлюв "? “

„ Отговорете ми обаче на въпроса - нарекохте ли го " охлюв "? “

„ А казахте ли на Кристиан Вигенин, че ще разбиете носа на Искрен Митев? “

„ Докъде щяхте да стигнете, в случай че не ви бяха разтървали? “

„ Щяхте ли да извършите тази закана? “

„ Охлюв “ и „ ще му разбия носа “ не са нападки, по този начин ли? “

Златимир Йовчев следва максимата „ Питай, до момента в който не получиш отговор “ и продължава с нова серия от въпроси.

„ Трябваше ли да показвате на децата това? “

„ Искрен Митев се извини на тези деца, вие ще го извършите ли? “

„ Сега имате опция да се извините на децата, които бяха в българския парламент, ще го извършите ли? “

И получи по този начин мечтаното опрощение от Костадинов: „ Извинявам се на децата за това, че станаха очевидци на едно пошло детското държание от страна на Искрен Митев “. Почти като извинението на вицепремиера Калина Константинова, която съумя да " прати депеша " да всички почувствали се наранени от видеото, в което се снима облечена в жанр скаутска униформа, обвинявайки украинците, че я засипват със " характерни и лични стремежи ": “Бих желала да поднеса своето опрощение на тези български и украински жители, които са се почувствали наранени от думите ми. Това не е била моята цел ”.

Констадинов, несъмнено, надгражда жанра и в същото време удостоверява желязното предписание в публицистиката и статистиката, а точно, че глупавите въпроси могат да получат единствено още по-глупави отговори.

Накрая изявлението прераства в характерна форма на телевизионна психонализа - водещият-психолог търси персоналната оценка на Костадинов за личното му държание. При което Костаниов дефинира дейностите си като „ естествена мъжка постъпка “. За да се стигне до поантата на диалога, въплътена във въпроса:

„ Т.е. да не ви имаме вяра на думите, като кажете на някой: " Ще му разбия носа? “ – само неправилната приложимост на падежна форма („ някой “, вместо „ някого “) скапва хубавото усещането от острата публицистика.

В изявлението за броени секунди е наранена и още една тематика – тази за чуването на Калина Константинова за бежанците от Украйна. Темата обаче се оказва не до такава степен значима и се изчерпва със следния въпрос-отговор:

- Удовлетвори ли ви отговора, който тя (Калина Константинова) даде през вчерашния ден?

- Не.

„ Ние си спомняме обаче че е 8 часа и е време за вести. Продължаваме с вести ", сподели водещият и постави завършек на по този начин динамичното и информативно изявление.

„ Всеки работен ден от 6:00 сутринта потвърденият експерт Златимир Йовчев дава на феновете висококачествена публицистика дружно с останалите лица на нюзрума “, написа bTV на своя уеб страница. За още - Stay Tuned!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР