Час по-скоро да започне процедурата по реконструкция на ски съоръженията

...
Час по-скоро да започне процедурата по реконструкция на ски съоръженията
Коментари Харесай

Витоша ски не се отказва от реконструкцията на Княжевския лифт

Час по-скоро да стартира процедурата по реорганизация на ски оборудванията в Природен парк " Витоша ". За това упорстват от " Витоша ски ".

Предвижда се да се започва с кабинковия въжен превоз " Княжево - Копитото ".

От сдружението напомнят, че на 7 януари кметът на София Йорданка Фандъкова и основният проектант на София Здравко Здравков са декларирали, че са намерили решение на казуса. От тогава до момента обаче от " Витоща ски " към момента не знаят какво е това решение. Според изявления на основния проектант тече съгласувателна процедура, за която обаче от сдружението не знаят и в която не са включени. Те акцентират, че това е в нарушаване на закона, тъй като страната би трябвало да е осведомена за всяко деяние по нейната кореспонденция от администрацията.
 Искаме ли работещ Княжевски въжен превоз, пита основният проектант
Искаме ли работещ Княжевски въжен превоз, пита основният проектант

Здравко Здравков не вижда предпочитание да бъде възобновен лифтът от страна на притежателя

Освен това основният проектант на Столичната община е съобщил и че той и група експерти имали вид за реорганизация на оборудването, като се употребяват старите фундаменти, на които да се инсталират новите стълбове.

От " Витоша ски " акцентират, че още на 8 януари са изразили подготвеност да провеждат полемика, в която да вземат участие основният проектант и неговите експерти, както и инженери и конструктори от водещите производители на уреди в света. На 12 януари пък са внесли и публично писмо до основния проектант за образуване на тази полемика. До момента обаче той не е дал отговор на поканата. На същата дата е било импортирано и питане до столичния кмет с молба да бъде разяснено по какъв начин е решен казусът, само че също не е получен отговор.

Явно за следващ път се цели казусът да затихне, без да бъде решен , декларират от " Витоша ски " и упорстват за незабавни ограничения от виновните институции за привършване на процедурата по реорганизация на Княжевския въжен превоз, която по техни думи о тлежава при основния проектант на София към този момент близо година.

Припомняме, на 12 декември 2020 година Столичната община .
 Фандъкова не вижда потребност проектът на Витоша да се трансформира, с цел да има лифтове
Фандъкова не вижда потребност проектът на Витоша да се трансформира, с цел да има лифтове

Новият въжен превоз може да бъде издигнат в стъпките на стария
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР