Чарлз Трети стана новият британски монарх незабавно след смъртта на

...
Чарлз Трети стана новият британски монарх незабавно след смъртта на
Коментари Харесай

Лондон официално обявява Чарлз III за новия си крал

Чарлз Трети стана новият английски монарх неотложно след гибелта на майка си кралица Елизабет II, само че новата му позиция ще бъде публично оповестена от Съвета по заместничество на трона. Това ще се случи по време на гала в двореца " Сейнт Джеймс " тази събота.

За първи път церемонията ще бъде предавана онлайн по малкия екран, потвърдиха от кралското семейство. Тя ще стартира в 10:00 ч. лондонско време (12:00 ч. българско време).

Тя ще се организира в две елементи, първата от които включва съвещание на Тайния съвет на краля - група съветници на монарха, които нормално заемат високи държавни постове. Според Бъкингамския замък кралят няма да участва на тази среща. По време на церемонията Съветът ще го прогласи за суверен, а по-късно публично ще утвърди разнообразни ограничения за идното му ръководство. Във втората част на церемонията крал Чарлз III ще се срещне със своя Таен съвет.

След това новият крал ще направи четири обичайни обществени изказвания, каквито са правили генерации монарси преди него. Той ще направи персонална и политическа встъпителна декларация, като и двете в предишното са се случвали на закрита гала, а текстът по-късно е бил оповестен в държавния Лондонски вестник.

Чарлз също по този начин ще постави клетва да поддържа Църквата на Шотландия. След това, в 11 ч., ще бъде прочетена разгласа, с която публично ще се обявяви възкачването му на престола. Първата ще бъде произнесена от балкона на двореца " Сейнт Джеймс ".

Помпозността и церемонията постоянно се асоциират с излишък от по-ранни времена, а процедурите, залегнали в закона, дават визия за основите на актуалната английска страна.

В петък английският крал отдаде сърдечна респект на починалата си " скъпа майка " и даде обещание да служи като монарх с " преданост, почитание и обич ", както тя го е правила в продължение на повече от седем десетилетия.

В първото си послание към нацията Чарлз отдаде респект на майка си за нейната лоялност към фамилията и към тези, които е управлявала, като съобщи, че загубата ѝ носи огромна горест и " възприятие за загуба, надхвърлящо всякаква мярка ".

Елизабет, най-дълго управлявалият английски монарх, която в продължение на 70 години присъстваше на международната сцена, умря в четвъртък в дома си в Шотландия на 96-годишна възраст.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР