Чандъров е дал немалко пари като заем на Левски. Затова

...
Чандъров е дал немалко пари като заем на Левски. Затова
Коментари Харесай

Стана ясно кой набута Николай Костов в Левски

Чандъров е дал значително пари като заем на „ Левски. Затова може да си разреши да каже кой да бъде новият треньор

След като удари на камък да притегли за нов треньор сърбина Саво Милошевич или работещия в Германия Илия Груев, „ Левски “ най-после изненада всички с избора си. През новия сезон сините ще бъдат водени от Николай Костов като старши треньор с асистент Саид Ибраимов. В изненадващото предопределение пръст имал шефът на „ Септември “ и неприкрит левскар Румен Чандъров. Собственикът на „ Левски ” Наско Сираков не можел да тръгне против мерака на хотелиерския необут и приел да наеме Костов, който при започване на юли ще навърши 60 години.

„ Работата е в това, че Чандъров е дал значително пари като заем на „ Левски. Затова може да си разреши да каже кой да бъде новият треньор и Сирака да няма по какъв начин да му откаже ”, разясняват на „ Герена ”. Със синия екип сега играе и синът на баровеца Асен Чандъров, той вкара гола за значимата победа над „ Берое ” с 1:0 по-рано тази пролет.

Самият Николай Костов беше треньор на „ Ботев “ (Пд) през 2016 година, когато татко и наследник Чандърови се подвизаваха там. Фамилията е доста уважавана във футбола ни, защото Румен Чандъров влага големи средства в детско-юношеските школи на „ Септември и ДИТ в София, както и в спортните комплекси в Драгалевци, Герман и на 57-0 учебно заведение.

В договарянията с „ Левски “ Николай Костов заречен, че ще слуша Наско и няма да му подлива вода, какъвто беше казусът с предходния треньор Мъри Стоилов. Ако не му тръгне работата, ще гръмне като бушон още през есента. Никой в „ Левски ” няма да плаче за него, защото по този начин или другояче разполагат с досегашния ментор Елин Топузаков. А и в клуба нямат хубави мемоари от предходния му треньорски престой на „ Герена “.

Колкото до Саид Ибраимов, той беше асистент на Мъри Стоилов в „ Ботев “ (Пд) и казахстанския „ Астана “. Той е в положителни връзки с Наско още от 2003 година, когато „ Левски “ го купи на 32 години от „ Нефтохимик “ за 180 000 лв.. Тогава Ибраимов благодари на Сирака, че му е оказал помощ да се махне от Бургас и тогавашния футболен шеф Христо Порточанов.

Николай Костов водеше „ Левски “ през сезон 2011-2012 и остана в историята като треньора скандалджия. Първо се скара с Георги Иванов – Гонзо, който с идването на Костов разжалваха от основен управител до състезателен шеф. След това взе да разкарва футболисти от доближените на Гонзо.

Последният път разправяше наляво и надясно, че Костов цицал пари от прехвърляния, защото всички минавали през кипърския управител на треньора Костас Каравидас. „ Левски “ взеха да се гледат на кръв, когато потегли слухът, че доведеният от Костов португалец Кристовао Рамос прибира по 15 000 евро на месец. Накрая треньорът се изпокара с тарторите Христо Йовов и Владо Гаджев, за който сподели, че „ доста ръкомаха и малко играе “. Ветеранът Иван Цветков пък се обиди, че треньорът го юркал да тича като маратонец.

В последна сметка Николай Костов си потегли през март 2012 година след две загуби от „ Локомотив “ (Пд) и „ Миньор “ (Пк). В първия случай треньорът се нахвърли върху съперника си от пловдивската пейка Емил Велев – Кокала, с викове „ Ще ти разбия мозъка “, въпреки че по-късно се извини. Срещу перничани тарторите на Левски не се напънаха да играят и по този начин „ Миньор “ победи с 1:0 в София. Ден по-късно тогавашният началник Тодор Батков му сподели изхода на „ Герена “.

Източник: Уикенд
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР