Чакрите са онези точки, които се намират между тялото и

...
Чакрите са онези точки, които се намират между тялото и
Коментари Харесай

По какъв начин всяка ЧАКРА влияе на организма ни

Чакрите са тези точки, които се намират сред тялото и съзнанието ни. Те се одобряват за енергийните центрове на тялото ни. Смята се, че в човешкото тяло главните чакри са 7, като всяка от тях по друг метод дава отговор за нашето рационализиране и благоденствие. Те се свързват с тялото ни благодарение на ендокринната система.

А ендокринната система съставлява система, състояща се от 7 жлези и е една от най-важните системи в човешкото тяло. Когато част от чакрите ни блокират, това повлиява отрицателно и на ендокринната система и е допустимо да се появи дискомфорт или да се отключат някои болести. За да са в естетика чакрите ни е нужно да не разрешаваме на напрежението и напрежението да ни превземат. 
А през днешния ден ще ви срещнем и с обособените чакри, техните характерности и „ длъжности “ в организма ни:

Корона чакра

Позната още под наименованието Сахасрара, корона чакрата има виолетов цвят и е ситуирана в горната част на тялото ни – главата. Тя се свързва с епифизната жлеза, а в нравствен проект – с божественото схващане.

Чакра на третото око

Аджна чакрата е ситуирана, както може да се досетите, сред веждите ни и се свързва с хипофизната жлеза, като несъответствието при нея може да се изрази посредством появяването на алергии, главоболие и други Тя дава отговор за нашата вътрешен глас. Цветът й е индиго.

Чакра на гърлото

Или другото й название – Вишудхи е чакра в региона на гърлото със наследник цвят, която се характеризира с информационните ни качества и себеизразяването. От ендокринната система я свързваме с щитовидната жлеза.

Сърдечна чакра

Анахата чакрата е със зелен цвят и се разполага в сектор към сърцето. И разумно, нейните характерности и функции се свързват с усеща като обич, съчувствие, излекуване и така нататък От ендокринната система свързваме сърдечната чакра с тимусната жлеза.

Чакрата на слънчевия сплит

Дори и да не сте чували за тази чакра, Манипура е ситуирана в коремната област и се свръзва с черти от характера като храброст, воля, мощ, самочувствие и други Тя е жълта на цвят и се свързва с тялото посредством жлъчката, далака, черния дроб и панкреаса.
Ето по какъв начин да балансираме чакрите си
Ако в нашето държание и страсти усещаме разнообразни недостатъци и те се отразяват и на физическо равнище, това постоянно е подсказка за повсеместен ди...
Прочети повече
Сакрална чакра

Свадихстана е оранжева на цвят чакра, която индикираме с репродуктивната активност при хората, чувствеността, емоционалността и можем да се досетим, че я откриваме към региона на гениталиите в човешкото тяло.

Коренната чакра

Червената Муладхара се крие в основата на гръбначния ни дирек и от ендокринната система се свързва с дебелото черво, бедрата и стъпалата. Като нейни характерности означаваме възприятието за самозапазване, за принадлежност и страха.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР