Доставчикът на Tesla CATL разкрива батерия, която може да добави до 400 км пробег за 10 минути

...
CATL, китайският гигант за батерии и основен доставчик на Tesla,
Коментари Харесай

CATL, китайският гигант за батерии и основен доставчик на Tesla, разкри най-новия си продукт, който има за цел да разреши зареждането и пробега на електрическите превозни средства ограничения. Батерията, наречена Shenxing или „богоподобно движение“, е в състояние да зарежда до 400 километра (250 мили) пробег за 10 минути, каза Гао Хан, главен технологичен директор на подразделението за електронни автомобили на CATL, на брифинг за стартиране на Сряда.

Това означава, че превозните средства, задвижвани от Shenxing, могат да шофират от Ню Йорк до Бостън (около 215 мили) само след 10 минути бързо зареждане. Масовото производство на батерията се очаква да започне до края на 2023 г., като доставката ще започне през 2024 г.

Shenxing твърди, че е "първата в света 4C супербързо зареждаща се LFP батерия. "LFP означава литиево желязо фосфат, вид акумулаторна химия, която Tesla широко адаптира през 2021 г. за своите автомобили с по-малък пробег на мястото на никел-кобалт-алуминий.

Китай е голям поддръжник на LFP, технология, ръководена от неговата възобновяема енергия скъпа CATL, която оглави световния пазар на батерии за електромобили с 35% дял през Q1, според изследователската фирма SNE. Този тип батерии са известни със своите евтини цени и химическа стабилност, въпреки че имат по-ниска енергийна плътност в сравнение с други химикали на батерии, което пречи на обхвата на електромобилите.

Изключителният растеж на CATL беше подкрепен от Бум на електромобили в Китай през последните няколко години. Но индустрията за електромобили се забавя, тъй като държавните субсидии се свиват и потреблението се свива на фона на икономическия спад след COVID. Междувременно базираните във Фуджиан производители на батерии са изправени пред разгорещена конкуренция от страна на BYD, китайският EV гигант, който също произвежда свои собствени батерии. През Q1 BYD изостава от CATL на второ място с 16,2% дял от световния пазар на батерии за електромобили.

Конгресът проучва голямата сделка за батерии на Ford с китайската CATL

< /blockquote> Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР